Dağa Götürülmek İstenen Çocuğu Polis Kurtardı

Dağa Götürülmek İstenen Çocuğu Polis Kurtardı
Adıyaman'da, evden kaçan ve dağa götürülmek istenen A.E., (16), Şanlıurfa'da polis tarafından kurtarıldı.

Adıyaman'da, evden kaçan ve dağa götürülmek istenen A.E., (16), Şanlıurfa'da polis tarafından kurtarıldı.

 

Adıyaman'da evden kaçan 16 yaşındaki A.E., Şanlıurfa'da yanına gittiği kişinin kendisini terör örgütü PKK'ya katılmak için dağa çıkarmayı teklif etti. Teklifi kabul etmeyen A.E. fırsatını bularak polise sığındı.

 

Olay, Fatih Mahallesi 2268 Sokak'ta Çarşamba günü meydana geldi.

 

5 yıl önce babasının işi nedeniyle Tekirdağ'da oturan A.E., burada tanıştığı 'Numan' isminde birisiyle kaçtı ve daha sonra babası Bahri Eskici'nin (41) ve polislerin yardımıyla bulundu.


"ADIYAMAN'A YERLEŞTİLER"

 

Çiftçilik yapan Bahri Eskici, oğlunun 'Numan' isimli şahıstan uzak durması için tekrardan evini memleketi Adıyaman'a taşıdı. 5 yıl aradan sonra 'Numan' isimli şahıs A.E.,'nin telefon numarasını bularak iletişime geçti. İddiaya göre Numan, telefonla ulaştığı A.E.,'ye Şanlıurfa'ya çağırdı. Üç gün önce Eskici, 50 lira para ile Şanlıurfa'ya gitti. 'Numan' isimli şahıs Eskici'ye 'seni dağa götüreyim orası daha güvenli her şey bol orada' sözleriyle kandırdı. Şanlıurfa'da  Numan isimli şahısla otogarda kalan Eskici, paraları bitince bir fırsattan yararlanarak babası Bahri Eskici'yi telefonla arayarak kendisini kurtarmalarını istedi. Bahri Eskici ise Adıyaman ve Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak girişimiyle A.E.,'yi bulunduğu yerden alarak Adıyaman Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Burada sorgusu tamamlanan Eskici, ailesine teslim edilirken Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 'Numan' isimli şahıs ise sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

 

-"İŞE GÖTÜRECEĞİM, DİYİP DAĞA GİDEN ÇOCUKLARIMIZ EVLERİNE DÖNSÜNLER"

 

Çocuklara işe götüreceğim diye kandırıp dağa götürenlere inanmalarını isteyen baba Bahri Eskici,"Mutluyum çocuğum kendide söyledi zaten onu bir  yerlere götüreceklerdi. Onu götürüp para vermeyeceklerdi, tamam para vereceklerdi ama kandırıp dağa çıkaracaklardı ellerine silah vereceklerdi esrar vereceklerdi, hap vereceklerdi. Genç yaştaki çocukları canlı bomba yapacaklar. Biz bunu iyi biliyoruz zaten benim amcam şehit oldu 1989 yılında biz şehit yakınıyız. Biz hayata PKK tutmayız,sevmeyiz de zaten çocuğum uda o yola götüreceklerdi.Allah'ıma binlerce kez şükürler olsun biz bırakmadık. Şanlıurfa'da polislerimizi yakaladı. Sabah Şanlıurfa’ya gittim çocuğumu bana teslim ettiler devletimize teşekkür ediyorum. Bize çok yardımcı oldular. Benim oğlum gibi kandırılan çocuklara ve ailelerine seslenmek istiyorum. Sizleri işe götüreceğim, diyip dağa giden çocuklarımız evlerine dönsünler. Kimseye kanmasınlar annelerini babalarını bırakmasınlar. Yani beni evladım tek değil hepiniz bizim evlatlarımızsınız."dedi.

 

-"EVLATLARIMIZ HEP BİZDEN GİDİYOR GİTMEYİN DAĞA ÇIKMAYIN KANMAYIN"

 

Kanmamaları konusunda uyarıda bulunan baba Eskici, şunları söyledi:

 

"Dağa giden evlatlarımız hep bizden gidiyor gitmeyin dağa çıkmayın kanmayın annenizi babamınız üzmeyin.Gidenlerde geri gelsin sıcak yuvalarına dönsün.Çocuğum üç gündür Şanlıurfa’da otogarda yatmış yemek yememiş, çay içmemiş bunları dağa götürüp keçimi kesecekler yemek mi verecekler hayır ben kürdüm babam dedem Kürt ama Türk'üz.Türk bayrağının altında yaşıyoruz.Türkiye devletinin çatısının altında yaşıyoruz.Bizim Allahtan böyle bir devletimiz var ki; bize sahip çıkıyor.Devletimize  teşekkür ediyoruz.Devletimize seslenmek istiyorum, sizden ricam yardımcı olan böyle ailelere bırakmayın tutuğunuz kişileri ceza evlerine atın çıkmasınlar çocuklarımız üzmesinler anne ve babalarımızı üzmesinler.Çocuklarımızı dağa çıkarmasınlar askerimizi polisimiz vurmasınlar.Kurşun bize sıkmasınlar."

 

-"DAĞA KAÇALIM GEL"

 

Kendisinin kandırdıklarını dağa götürmesi konusunda baskı yaptıklarını belirten A.E.,, ise konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Beni götüren kişi bana dedi ki 'dağa kaçalım gel seni bir yere götüreyim.İstanbul'a falan gidelim seni güvenli bir yere götüreyim.' Beni ailemden koparmaya çalıştı.Beni 3 gün önce evde aradı bana Şanlıurfa’ya gel dedi. Oradan kaçıp  gidelim güvenli bir yere ben bir yer biliyorum oraya gidelim.Beni ailemden koparmaya çalıştı.Bende bir telefon bulup babama ulaştım babam bana git emniyete teslim ol dedi.Sonra polis ağabeyler beni karakolda bir gece misafir ettiler. Babam gelip beni Şanlıurfa emniyetinden teslim aldı. Pişman oldum kaçtığım için kaçan kişiler varsa benim gibi onlara seslenmek istiyorum evlerine gitsinler ailelerini üzmesinler onların ev güvendikleri kişiler aileleridir."

Yorum Yaz