Darbe Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Darbe Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde darbe girişiminde yaşanan olaylarda şehit olanlar için 75.Yıl Meydanında gıyabi cenaze namazı kılındı.
Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde darbe girişiminde yaşanan olaylarda şehit olanlar için 75.Yıl Meydanında gıyabi cenaze namazı kılındı.


İlçe Müftüsü Selami Sayın tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazına, Kaymakam Murat Zadeleroğlu, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ile birlikte kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.


Darbe girişiminde yaşanan olaylarda şehit olanlar için kılınan gıyabi cenaze namazı sonrasında konuşan İlçe Müftüsü Selami Sayın, "Hakikaten millet olarak acı ve üzüntü içerisindeyiz. Rabbim bir daha göstermesin. Rabbim, şu ümmeti Muhammed'e, şu aziz millete merhamet eylesin. Mağfiret ve muhafaza eylesin. Şu aziz milletin düşmanlarını ıslah eylesin, ıslahı mümkün olmayanları ise kahreylesin." dedi.


Belediye Başkanı Yusuf Özdemir de konuşmasında herhangi bir yerde doğmak bizim elimizde değil, rabbime şükürler olsun ki hem Müslüman hem de Türk olarak Dünya'ya geldik. Bu cennet vatanı da korumak bizim görevimiz. Biz iki gün önce Türkiye'nin başına gelen belanın def edilmesi için yiğitçe meydanlara toplandık. Evvel gün geldik diğersi gün geldik bugün geldik yine geleceğiz. Niye geleceğiz, geleceğimizin daha da iyi olması için geleceğiz. Rabbim bizi böyle tehlikelerden yüce Türk milletini korusun.


Bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Asker ocağı için peygamber ocağı demiş atalarımız. Askerler bizim canımız ciğerimiz, namusumuz şerefimiz. Bu kalkışmaya girişen 3-5 soysuz Türk askeri olamaz, bunlar anarşistin anarşinin, anarşistin ta kendileridir. En güzel örneği ilçemizde yaşanmıştır. Komutanımız başından sonuna kadar bizimle olmuştur, şu anda da yanımızdadır. Bizim askerimiz budur değerli arkadaşlar. Gerçek Türk askerine teşekkür ediyoruz. Minnettarız.


Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi Gölbaşı'mız da vatanına, namusuna, şerefine, iffetine sahip çıkmıştır. Sevgili gençler, bunda sizin çabanız daha çok. Biz bu meydanlara geleceğimizi garantiye almak için geliyoruz. Geleceğimiz gençliğin elindedir. Biz de gençler için buradayız. Gerekirse, bir hafta durmak için talimat aldık ama15 gün, bir ay, iki ay bekleriz. Allah hepinizden razı olsun. "

Yorum Yaz