Depremde telef olan hayvanların yerine yenisi verildi

Depremde telef olan hayvanların yerine yenisi verildi
Adıyamanda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalarak telef olan küçük ve büyükbaş hayvanların yerine yenisi veril
Adıyamanda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalarak telef olan küçük ve büyükbaş hayvanların yerine yenisi verildi.
Adıyamanda Tarım ve Orman Bakanlığına kayıtlı olan ve 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalarak telef olan hayvanların yerine yenileri verildi. Adıyamanda depremde 10 bin 859 küçükbaş ve bin 82 büyükbaş hayvan telef oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Adıyamanda 160 milyon TL değerindeki küçük ve büyükbaş hayvanlar çiftçilere dağıtıldı.
Ağustos ayı içerisinde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Adıyamandaki küçükbaş hayvan dağıtım törenine katılmıştı.
Bakanlık ayrıca 6 bin ton yem ve hayvanları ortada kalan çiftçilere 5 bin adet çadır dağıttı. Küçük ve büyükbaşın yanı sıra 4 bin kovan arı, 600 bin kanatlı hayvan da telef oldu.
Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanımızın kararıyla biz hayvanı ölen bütün vatandaşlara hayvanlarını bire bir verdik. Biraz kayıt sisteminde, birazda tutanaklar, özellikle kayıtlı olmayan hayvanlar nedeniyle 10 bin 859 küçükbaş, bin 82 büyükbaş hayvan dağıtımını gerçekleştirdik. Bunların toplam maddi değeri yaklaşık 160 milyon TLdir. Bu deprem süresince özellikle dağ köylerinde ulaşım güçlüğü çekilen yerlere yem dağıtımı gerçekleştirdik. Hayvanı ölen çiftçilerimize de çadır dağıtımı yaptık. Yaklaşık 6 bin ton yem dağıtımı, 5 bine yakın çadır dağıtımı gerçekleştirildi dedi.