Depremzedeler İstiklal Marşı Kabulü´nün 102. yılını kutlandı

Depremzedeler İstiklal Marşı Kabulü´nün 102. yılını kutlandı
İstiklal Marşı´nın TBMM´de kabulünün 102. yıl dönümü Adıyaman´da depremzedeler tarafından kutlandı.Kahramanmaraş´ta 6 Şubat
İstiklal Marşı´nın TBMM´de kabulünün 102. yıl dönümü Adıyaman´da depremzedeler tarafından kutlandı.
Kahramanmaraş´ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerle birlikte Adıyaman´da da binlerce bina yıkılmış ve binlerce vatandaş enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti. Çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan Adıyamanlı vatandaşlar, deprem için başka illerden Adıyaman´a yardıma gelen görevlilerle birlikte İstiklal Marşı´nın TBMM´de kabulünün 102. yıl dönümünü kutladı. Depremzedeler, çadırların önünde İstiklal Marşı´nı okuyarak 102. yılı kutladı.
Dimdik ayakta durduklarını dile getiren Adıyamanlı depremzede Yakup Tosun, "İstiklal Marşı´nın Kabulü´nün 102. yıl dönümü. Bizler her zaman için her şeye rağmen ayaktayız. Bugün İstiklal Marşı´nı kutluyoruz. Çünkü ´Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı, düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı´ sözlerini bire bir yaşayan bir şehiriz. Adıyaman´dayız ve her şeye rağmen ayaktayız. Kütüphane çadırlarımızı da kurduk. Çocuklarımızla, kardeşlerimizle, gençlerimizle hayata kaldığımız yerden devam ediyoruz. Hayallerimizin peşindeyiz" diye konuştu.