Dr.Altunbaş; Deprem anı ve sonrasında sahadaki hizmetleri anlattı

Dr.Altunbaş; Deprem anı ve sonrasında sahadaki hizmetleri anlattı
Depremin ilk gününden bugüne kadar sahadan bir dakika ayrılmayan Adıyaman Tabipler odası yönetimi yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Depremin ilk gününden bugüne kadar sahadan bir dakika ayrılmayan Adıyaman Tabipler odası yönetimi yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Adıyaman Tabipler odası yönetim kurulu üyesi Dr. Erdoğan Altunbaş; Bölgemizi ve özellikle ilimizi etkileyen,büyük bir yıkıma yol açan 6 Şubat depremi sonrası Adıyaman Tabip Odası olarak yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi vermek gerekirse;

 

Deprem sonrası olumsuz etkilenen sağlık hizmetlerinin hızlı bir şekilde organize edilmesi önem arz ettiğinden önceliği hizmetin seri bir şekilde sunumuna verdik.Bu kapsamda bizlere başından beri desteklerini esirgemeyen İstanbul Tabip Odasının katkılarıyla İstanbul’dan gelen gönüllü meslektaşlarımızla birlikte merkezde yer alan bir sağlık kurumu binasını temizleyerek kullanmaya başladık.Muayenehanesi hasar gören Kadın Doğum Uzmanı meslektaşımız Dr.Münihe Yücel hocamızın  izni ile cihazlarını ödünç alarak İstanbul’dan gelen Kadın Doğum Uzmanı arkadaşımız Özge Hocamız ve sonrasında çevre illerden gelen uzman arkadaşlarımızın gayretleri ile günlük 50-60hastayı bulan Kadın Doğum Hastalıkları polikliniği gerçekleştirdik.

İlimiz merkezindeki Kadın Doğum Hastanemizin ilk günlerde hizmet veremediği düşünülünce bu hizmetin önemi daha iyi anlaşılmaktadır.

Beraberinde İstanbul Tabip Odası tarafından getirtilen 3 adet muayene karavanı ve hekim arkadaşlar vasıtasıyla köy ve çadırkentlerde günlük 100-120 arası poliklinik yapılmıştır.

Sağlık Kurumlarımızın yavaş yavaş devreye alınması sebebiyle ağırlığı mobil hizmetin yerine sabit hizmete ve ilimize gelen gönüllü-görevlendirmeli sağlık çalışanlarının barınma sorununu çözmeye verdik.Bu kapsamda İstanbul Tabip Odası imkanları ile getirtilen 8 ve Eskişehir Tabip Odası tarafından gönderilen 2 adet konteyner ile barınma sorununu bir nebze çözmeye çalıştık.Bu hizmetten bugüne kadar 100 ün üzerinde hekim ve sağlık çalışanı yararlanmış durumdadır.Eş zamanlı olarak sağlık kurumlarına destek,köy gezileri de devam etmektedir.

Uluslararası yardım kuruluşları ile yaptığımız istişareler sonucu ortaya çıkardığımız bir proje kapsamında Adıyaman Belediyesi tarafından Tabip Odamıza kiralanan bir alanda Psikososyal Alan (Depremzede Çocukların Rehabilitasyonu ) ve Kreş Alanı ile Kadın Destek Birimi kurulması çalışmalarını başlattık.

Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ile birlikte bir konteyner kent oluşumuna katkıda bulunduk.Söz konusu alanda Aile Hekimliği Polikliniği,Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği ile Diş Hastalıkları Polikliniği oluşturduk ve hizmete sunduk.

Adıyaman Tabip Odası olarak depremde hayatını kaybeden başta meslektaşlarımız olmak üzere tüm hemşehrilerimize Allah’tan rahmet,yakınlarına baş sağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.Yüzyılın felaketinin yaralarını beraber saracağız ve ilimizi tekrar ayağa kaldıracağız inşallah.Bu süreçte her daim olduğu gibi halkımızın yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz dedi.