Duyarsız Belediye Ve Bir Yol Hikayesi

Duyarsız Belediye Ve Bir Yol Hikayesi
Adıyaman'ın önemli arterlerinden olan 30 Ağustos Caddesi, aylardır sağlıklı kullanılmaması nedeniyle adeta çileye dönüşmüş durumda.
Kayalık Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi ve Narlıkuyu bölgesinin ulaşımını sağlayan, Hastane Caddesi'nin devamı olan 30 Ağustos Caddesi, uzun zamandır sağlıklı kullanılamıyor. Yer yer çukurların oluşmasını göz önünde bulunduran Adıyaman Belediyesi, güzergâhı asfaltlayıp yeniden hizmete sunmak isterken, işi ağırdan alması vatandaşların mağduriyetine mal oldu.

  Kentin en işlek caddelerinden olan 30 Ağustos Caddesi'ni iyileştirmek isteyen belediye ekipleri, güzergâhın eski kodunu korumak için önce eski asfaltı kazıdı. Daha sonra yolu genişletme bahanesiyle aylarca adeta kendi kaderine terk etti. Zemine serilen toprak malzeme, her araç geçişinde çevredeki ikametgâhların üzerine lime lime sindi.

Aylarca beyaz toza belenen bölgedeki vatandaşlar, çareyi belediyeyi protesto etmekte buldu. Tekraren yapılan protestolara dayanamayan belediye yetkilileri, bu defa yolu asfaltlamak için ekipleri caddeye yönlendirdi, fakat yolun genişletilmesi amacıyla gerekli istimlak yapılamayınca, sadece kara bir ziftle buluştu. 

Kimi yerde konutların, kimi yerde avlu duvarların caddede olması nedeniyle güzergâh, 1. Çevre Yolu ile 2. Çevre Yolu arası yılan gibi kıvrım kıvrım olmuş. Bu da yetmiyormuş gibi aydınlatma sisteminden mahrum kalan caddede, gün batımından gün doğumuna kadar karanlıktan göz gözü görmüyor. Ayrıca kaldırımların yapılmamasından dolayı yayalar büyük bir mağduriyet yaşıyor.

Aylardır el atılmayı bekleyen 30 Ağustos Caddesi'nin bir an önce yapılıp hizmete açılmasını dört gözle bekleyen bölgedeki vatandaşlar, sürücüler ve yayalar çileye dönüşen güzergâhtan dolayı bir hayli dertli. Herkesin söylediği tek şey; belediyenin konuya ivedilikle el atmasıdır. Temennimiz bu önemli arterin en kısa zamanda yapımı tamamlanıp hizmete açılması ve hem sürücülerin, hem yayaların, hem de bölgede oturan vatandaşların bu çileden kurtulmasıdır.

Yorum Yaz