Elçi; Adıyaman'ın Geleceği İnşaat Sektöründe

Elçi; Adıyaman'ın Geleceği İnşaat Sektöründe
HAS Yapı İnşaat Sahibi Hasan Elçi; ‘’Adıyaman da Geleceğe Yürümek Hiç Şüphesiz İnşaat Sektörü ile Olacaktır’’

HAS Yapı İnşaat Sahibi Hasan Elçi, inşaat sektörünün bir ilin gelişiminde lokomotif görevi üstlendiğini söyledi.


HAS Yapı İnşaat Sahibi Hasan Elçi ile inşaat sektörü üzerine keyifli bir röportaj yaptık. HAS Yapı İnşaat Sahibi Hasan Elçi, inşaat sektörünün sürekli olarak kendisini her konuda yenilediğini ve bu yeniliklerle birlikte firmalarında kendilerini yenilemesi gerektiğini söyledi.


İlimiz gelişen, buna bağlı olarak ihtiyaçları artan bir İl konumundadır. Diğer illerde olduğu gibi, gelişimin ana eksenini ise kaçınılmaz olarak “inşaat” oluşturmakta olduğunu kaydeden HAS Yapı İnşaat Sahibi Hasan Elçi konu hakkında şöyle konuştu; ‘’Barajlar, enerji üretim tesisleri, yollar, havaalanları, kentsel mekânlar, fabrikalar, hastaneler ve diğer tüm yaşamsal mekânlar ile o mekânları yaşanılır kılabilecek tüm altyapının ilk adımı “inşaat”la atılmaktadır. Geleceğe güvenle yürüme kararlılığında olan bir İl, bu yürüyüşüne hiç şüphe yok ki “inşaat”la başlayacaktır.


İnşaat sektörü, kendisine bağlı 200 den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratan konumunda olup, bu yaygın etki, sektörün “ekonominin lokomotifi” olma vasfının en temel göstergesidir.


Yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, ortalama yeni bir evde 150 farklı meslek kolunu ilgilendiren 23 Bin parça bulunmaktadır. Hiçbir ekonomik faaliyetin bu kadar çok doğrudan ya da dolaylı etki doğurma gücü olmadığı dikkate alındığında sektörün lokomotif gücünün, gelişmekte olan iller için vazgeçilemez değeri daha açık olarak ortaya çıkmaktadır.


Yüksek oranlı - istikrarlı büyüme ve beraberinde istihdam oluşturma ihtiyacı her zamankinden daha fazla olan Adıyaman ekonomisi için, inşaat sektörünün önemi her zamankinden daha önemli hale gelmiştir.’’


İnşaat Maliyetleri Hız Kesmeden Artıyor


HAS Yapı İnşaat Sahibi Hasan Elçi, İnşaat maliyetlerinin hızla arttığının altını çizerek şöyle devam etti; ‘’İnşaat maliyetlerinin hızla artmasının da sektörü ciddi anlamda zorlamakta. Beton ve demir başta olmak üzere inşaat malzemelerinin fiyatı sürekli yükseliyor. Böyle bir tabloda konut fiyatlarının düşmesi kalitenin düşmesi anlamına gelir ki, bu kesinlikle tercih edilecek bir yöntem olamaz. Bizlerin hedefi vatandaşlarımızın güven ve huzur içinde yaşayabilecekleri kaliteli konutları üretmek.”


Arsa Sahipleri Kaliteye Odaklanmalı


Arsa Sahiplerinin kaliteye odaklanması gerektiğine dikkat çeken HAS Yapı İnşaat Sahibi Hasan Elçi; ‘’Kentsel dönüşüm sürecini ciddi anlamda yavaşlatan en önemli unsurlardan bir arsa payı çıkmazı. Arsa sahiplerinin kat karşılığı projelerde sadece arsa payı oranını dikkate almalarının hatalı kararlara neden olabilir.


Arsa payı oranı ile birlikte değerlendirilmesi gereken önemli kriterlerden birinin bina tesliminde öngörülen daire metrekare fiyatı. Bir firma standartların üzerinde yüksek arsa payı verdiğinde mecburen kaliteden feragat etmek zorunda kalır. Bu durum ise yenilenecek evinde yaşamaya devam etmek isteyenler için hayal kırıklığı oluşturmasının yanı sıra düşen metrekare fiyatı nedeniyle maddi olarak da kayıp anlamına gelir. Tüm kriterleri bir arada değerlendirerek elde edilecek toplam faydaya bakmak gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz