ENGELLİLER ZİRVEDE BULUŞAMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELLİLER ZİRVEDE BULUŞAMAYA HAZIRLANIYOR
Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen “ULUSLARARASI ROTARY ENGELLİLERLE ZİRVEDE

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen “ULUSLARARASI ROTARY ENGELLİLERLE ZİRVEDE XIX - “NEMRUT’A TIRMANIYORUZ” projesi kapsamında 28-30 Eylül tarihleri arasında engellileri Nemrut Dağının zirvesinde buluşturacak. Aynı zamanda zirvede “Ünlü Neyzen Burcu Karadağ ve Çellistanbul’un yeni grubu Quarted Mezopotamya” grubu harika bir konser verecek.

 

Dünyanın 8. Harikası olarak bilinen, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları arasında yer alan, devasa kral ve tanrı heykellerinin arasında güneşin doğu ve batışının en güzel izlendiği 2206 metre yükseklikteki Nemrut dağı engellileri misafir etmeye hazırlanıyor.

 

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Proje Sorumlusu Ferit Binzet:”Uluslararası Rotary 2430. Bölge Federasyonuna bağlı Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü tarafından bu yıl 19. su gerçekleştirilecek olan projeye UR. 2420. ve 2440. Bölge Federasyonlarına bağlı Rotary Kulüplerinin ve Engelli derneklerinin de desteği ve katılımıyla çok daha coşkulu ve renkli geçeceği inancındayız” dedi.


Bu yıl etkinliklerin Uluslararası boyutta gerçekleştirileceğine dikkat çeken Binzet, proje hakkında şu bilgileri verdi:

 

“Başta Ankara, İstanbul, Çorlu, İzmir, Eskişehir, Adana, Mersin, Gaziantep, Malatya, Karadeniz Ereğli ve birçok ilin yanı sıra ABD, Brezilya, Tayvan, Meksika, Tayland ve Bulgaristan başta olmak üzere Exchange Değişim Programı Öğrencileri, Engelliler ve  Rotaryenlerin katılımı ile Adıyaman’da adeta bir şenlik havasın düzenlenecek aktiviteler ile Adıyaman yüzlerce misafiri ağırlamaya hazırlanıyor.


Amacımız; Türk Rotaryenler olarak ülke genelinde engellilerin sorunlarına dikkat çekmek, engellileri bir araya getirerek onların kaynaşmalarına ve birlikte dayanışma içerisinde olmalarına yardımcı olmak. Engelsiz insanların bile tırmanmakta zorlandığı Dünyanın 8. Harikası Nemrut Dağına engellilerimizi çıkararak zoru başarmalarını ve zirvedeki güzellikleri tatmalarını sağlayarak başta Adıyaman’ın kültürünü, tarihi mekanlarını ve gerçekleştirilen bu proje sayesinde Rotary’i tanıtmaktır.”


Ayrıca 29 Eylül’de o gün için özel bir konser planladık. Dünyanın en yüksekte bulunan açık hava müzesi olarak bilinen Tanrıların Göksel Tahtı Nemrut Dağının 2206 metrelik zirvesinde bu mekâna uygun konsepti ve yaptıkları Anadolu ve Batı müziği ile “Ünlü Neyzen Burcu Karadağ ve Çellistanbul’un yeni grubu Quarted Mezopotamya” grubu harika bir konser ile tüm misafirleri edata zirvede büyüleyecek. Bu kez Anadolu’nun eşsiz melodileri zirveden, zirveye yükselecek. ”


Program:

28 Eylül Adıyaman Mimar Sinan Parkında saat 12-14:00 arası öğle yemeği ve ardından kortej yürüyüşü

29 Elül günü sabah saat 09:00 da Antiochos Otelden Nemrut Dağına hareket ve Zirvede konser...

Yorum Yaz