Erdemoğlu Ailesi´nden deprem bölgesine büyük yardım

Erdemoğlu Ailesi´nden deprem bölgesine büyük yardım
Erdemoğlu Ailesi deprem sonrası yaptığı yardımlarla gönülleri ısıttı.34 yıldan beri yaptıkları düzenli yardımlarla hemşehrilerin g
Erdemoğlu Ailesi deprem sonrası yaptığı yardımlarla gönülleri ısıttı.
34 yıldan beri yaptıkları düzenli yardımlarla hemşehrilerin gönlünde taht kuran, eğitimden sağlığa birçok alanda Besni ilçesi başta olmak üzere Türkiye´nin birçok ilinde sosyal projeleri hayata geçiren ve yaptıkları önemli yatırımlarla toplumsal kalkınmaya destek olan hayırsever Erdemoğlu, zor süreçte de vatandaşları yalnız bırakmadı.
Depremin meydana geldiği 6 Şubat itibariyle maddi ve manevi tüm olanaklarını seferber eden Erdemoğlu Ailesi, depremzede vatandaşların yaralarına bir nebze olsun merhem oldu. Bu çerçevede Erdemoğlu ailesi, depremzedelere dağıtılmak üzere AFAD´a 130 bin battaniye, 100 bin metrekare halı ve 100 milyon TL nakit desteğinde bulundu. Depremin ilk günlerinde 8 bin kişilik yemek yaptırdı. Şu anda da devam eden yardımlarla günde yaklaşık 20 bin kişilik yemek malzemesi gönderiliyor.
Çalışanları depremin ilk günlerinden itibaren depremzedelere yardım için seferber oldu. 7 kepçe ve 3 adet 150 tonluk vinç, 4 komprosör ve 4 jeneratör ile arama kurtarma çalışmalarına destek verdi. Fabrika depoları gelen yardımlar için açıldı ve depolamaya imkanı sağlandı.
Besni´de 546 konteynerden oluşacak konteyner kentin altyapı çalışmalarını üstlendi. Bunun yanı sıra depremzede vatandaşlar için 300 adet konteyner desteğinde bulundu.
Depremzedelere 5 bin 500 battaniye, 10 bin metrekare halı ve 1 tır gıda yardımında bulundu. Evi yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşların kullanımına sunulmak üzere 2 bin adet çadır siparişi verdi. Çalışanlarına 10 bin TL nakdi destek verdi. Evi yıkılan çalışanları için Besni ve Gaziantep´te konteyner ev yapacak. Almanya´da kardeş şehir Troisdorf´tan ilçemize, 4 adet sahra çadırı, içerisinde, ısıtıcı, battaniye, gıda vs. oluşan 1 tır yardım malzemesi gönderilecek."
Yapılan yardımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, "Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve bizleri derinden üzen depremde yakınlarını kaybedenlere Allah´tan sabır ve yaralanan tüm vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim. Erdemoğlu Ailesi olarak elimizden geldiğince yaraların sarılmasına katkı sunmak ve depremzede vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla çeşitli yardımlar gerçekleştirdik" diye konuştu.