Fransa'da Kaza'da Ölen Gencin Babası Konuştu

Fransa'da Kaza'da Ölen Gencin Babası Konuştu
Adıyaman'da toprağa verilmesinin ardından taziyeleri kabul eden baba Mehmet Ziya Karakuş, olayla ilgili konuştu.

Fransa’nın Grenoble kentinde polisin takibe aldığı ve kazaya neden olduğu iddia edilen, motosiklette bulunan 19 yaşındaki Fatih Karakuş ve 17 yaşındaki Adam Soli'nin ölümün ardından Karakuş'un babası Mehmet Ziya Karakuş, iki gencin ölümünde polisin ihmali olduğu ve eylemlerin devam etmesini istiyor.

 

Fransa’nın Grenoble kentinde geçtiğimiz hafta sonu 19 yaşındaki Fatih Karakuş ve arkadaşı 17 yaşındaki Adam Soli, motosikletle seyir halindeyken polis tarafından takibe alınmaları sırasında meydana gelen kazada hayatını kaybetti.

 

Karakuş'un cenazesi Adıyaman'da toprağa verilmesinin ardından taziyeleri kabul eden baba Mehmet Ziya Karakuş, olayla ilgili konuştu.

 

Baba Karakuş, şuana kadar oğlunun herhangi bir olaya karışmadığını belirterek, "Fransa devletine vergi veriyorum, işçi çalıştırıyorum benim oğlumda yanımda çalışıyor. Şimdiye kadar oğlumun herhangibi bir olayı yoktur. Elimizden geldiği kadar yararlı bir insan olmaya büyütmeye gayret gösterdik. Oğlumun arabası var, maddi bir ihtiyacı yok yani polisin bu motosikleti çalıntı demesi gayet insana ızdırap veriyor."dedi.

 

-"BİZ ADALETE GÜVENİYORUZ"

 

Olayın tüm detayları ile adalete teslim edilirse tamamen ortaya çıkacağını belirten Karakuş,"Olayın meydana geliş şeklide Fransa'da kasksız motosiklet süren birisini yakın takibe takip etmek yasaktır. Takip ettiğin zaman anonsla söylemen lazım. Bu çocuklar çok yakın takip ile takip edilmiş maalesef elim bir kazada oğlumu kaybettik. Başsavcı, emniyet müdürü bizi çağırdı bilgilendirdi. Daha çok kafamıza soru işaretleri geldi. Kendileri de zaten tatmin olmamışlardı bizde anket yapacağız araştıracağız, kamera kayıtlarının tamamen ortaya çıkması lazım. Biz adalete güveniyoruz. Biz inanıyoruz bu olay tüm detaylarıyla adalete teslim edilirse çözülecektir. Yanlış yapan insanların cezalandırılmasını istiyoruz"diye konuştu.

 

-"GÖSTERİLERİN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ"

 

Karakuş, haklarını devam ettirebilmek için gösterilerin devam etmesini vurgulayarak, şunları kaydetti:

 

’’Bizim yüreğimiz yandı başkalarının yüreğinin yanmasını istemiyoruz. Acımız büyük Cumhurbaşkanımız takip etse memnun oluruz. Üç gün orada ben yanımda kimseyi görmedim, üç gün biz Fransa'da kaldık ondan sonra buraya geldik. Konsolosluktan birisi gelseydi iyi olurdu. Bundan sonra cumhurbaşkanımıza talimat verecek kişilerin bizimle irtibata geçip moral ve hukuki destek vermelerinden gayet memnuniyet duyarız. Biz adalete güveniyoruz. Yakıp yıkmaya biz karşıyız. Hakkımızı savunabilmek için,  insancıl gösterilerin devam etmesini istiyoruz.’’

Yorum Yaz