Güney Koreli turistler deprem bölgesindeki tarihi alanları gezdi

Güney Koreli turistler deprem bölgesindeki tarihi alanları gezdi
Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden olan Adıyaman´a gelen Güney Koreli ilk turist kafilesi kentin tarihi alanlarını ge
Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden olan Adıyaman´a gelen Güney Koreli ilk turist kafilesi kentin tarihi alanlarını gezdi.

Kahramanmaraş´ta 6 Şubat´ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde Adıyaman´da, binlerce bina yıkılmış ve binlerce vatandaş ise enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti. Meydana gelen deprem sonrası Güney Kore´den ilk olarak 25 kişilik turist kafilesi uçakla Adıyaman Havalimanı´na geldi. Burada çiçeklerle karşılanan turistler, daha sonra karayoluyla ilk olarak Adıyaman´ın tarihi Karakuş Tümülüsü´nü ardından da Cendere Köprüsü´nü gezdi. Kentin tarihi alanlarını gezerek oldukça keyifli anlar yaşayan Güney Koreli turistler daha sonra Nemrut Dağı´na çıkmak üzere yolculuklarına kaldıkları yerden devam etti. Turist kafilesinin Türkiye´nin bir çok ilinde yapacağı 8 günlük gezinin ardından yeniden ülkelerine dönecekleri belirtildi.