HAK-İŞ depremzede üyeleriyle buluştu

HAK-İŞ depremzede üyeleriyle buluştu
Adıyamanda Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) tarafından depremzede üyelere yönelik psikososyal destek çalışması yapıldı.HAK-İŞ, Adıyamandaki
Adıyamanda Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) tarafından depremzede üyelere yönelik psikososyal destek çalışması yapıldı.
HAK-İŞ, Adıyamandaki depremzede üyeleriyle buluşarak psikososyal destek çalışması yaptı. Valilik konferans salonunda düzenlenen programa HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, Belediye Başkanı Süleyman Kılıç, AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ziya Polat, HAK-İŞe bağlı sendikaların temsilcileri ile üyeler katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, deprem ve deprem sonrası HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından yapılan yardımların anlatıldığı video izlendi.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı konuşmada devletin varlığının önemine değinerek, Elbette ki acılarımız sonsuz, acılarımız var ama tüm bu acıları dindirecek bir devletimiz, bağımsız, özgür bir cumhuriyetimiz var ve bu topraklarda başımız dik olarak geziyoruz. Bunun ne kadar kıymetli olduğunu Filistinli kardeşlerimizi dinleyince anlıyoruz. Onun için bu acıları dindireceğiz, yaralarımızı beraber saracağız. Ateş düştüğü yeri yakar. Elbette ki bunları sonlandıramayız ama devletimiz, belediyemiz, sivil toplum kuruluşlarımız bir şekilde elinden tutmalı, bir şekilde göz göze gelmeli, bir şekilde tebessüm bile etmeli. Hazreti Peygamber buyuruyor ki, Karşınızdakine tebessüm etmek sadakadır. Bari bunu yapalım. O yüzden biz daha fazlasını yapalım. Psikososyal Destek Platformumuz Türkiyeye özgü yeni bir şeydir. Bu uluslararası sendikal harekette de örnek gösterilen bir projedir. Binlerce kardeşimiz Ankaradaki psikologlarımızla bizzat temas kurarak, onların acılarını, travmalarını dindirmek için gece gündüz çalışan kardeşlerimiz var. Onlara buradan teşekkür ediyorum. Bugün de bu kardeşlerimiz yüz yüze görüşmeler yaptılar. Bu bizim için çok kıymetli. Çünkü biz makine değiliz. Bizim aynı zamanda bir ruh dünyamız da var. O dünyamıza hitap edecek çalışmalar da yapmamız gerekiyor dedik. HAK-İŞin bu projesi gerçekten Türkiyeye örmek, uluslararası sendikal hareket de bunu nasıl yaptığımızı ve buradaki başarı hikayemizi konuşuyor. Bunu daha da geliştireceğiz inşallah diye konuştu.
Programda sendika üyelerinin çocuklarıyla resim çizme etkinlikleri gerçekleştirilirken, çekilen kura ile üyelere çeşitli hediyeler dağıtıldı.