Hak sahipliği itiraz süreci devam ediyor

Hak sahipliği itiraz süreci devam ediyor
Depremde yıkılan, ağır ve orta hasar alan yapıların hak sahipliği değerlendirme sonuçlarının askıya çıkmasının ardından itiraz süreci
Depremde yıkılan, ağır ve orta hasar alan yapıların hak sahipliği değerlendirme sonuçlarının askıya çıkmasının ardından itiraz süreci devam ediyor.
Adıyaman´da hak sahipliği başvurusunda bulunan 68 bin 468 dosyadan 45 bin 177´si komisyon tarafından onaylanmıştı. AFAD Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan değerlendirme sonrasında 23 bin 167 dosyanın başvurusu onaylanmamıştı. Listelerin askıya çıkmasının ardından 15 günlük itiraz süreci başladı ve bu süreç devam ediyor. Hak sahipliği müracaat süresinde hak sahibi kabul edilmeyen vatandaşlar, itiraz dilekçesi ve itiraz durumunu ispatlayıcı belgeler ile AFAD İl Müdürlüğüne müracaat ediyor. Pilot olarak belirlenen Tut ve Çelikhan ilçelerinde itiraz süreci sona erdi ve dosyalar yeniden incelenmeye başladı.
Besni, Gölbaşı, Kahta, Samsat, Sincik ve Gerger ilçesinde 25 Ekim, merkezde ise 28 Ekim tarihinde itiraz süreci sona erecek. İtiraz dilekçeleri yeniden incelendikten sonra kesin liste askıya çıkacak.