Hayırsever iş insanı Karahan’dan Eğitime bir katkı daha

Hayırsever iş insanı Karahan’dan Eğitime bir katkı daha
Adıyamanlı iş insanı Sinan Karahan Eğitime yaptığı katkılara bir yenisini daha ekledi. 

Adıyamanlı iş insanı Sinan Karahan Eğitime yaptığı katkılara bir yenisini daha ekledi. 

 

İş İnsanı Karahanı’ın Adıyaman Gölbaşı İlçesinde Bulunan Şehit Ahmet Demir İlköğetim okuluna yaptırdığı bahçe satrancının açılışı yapıldı. Açılış ilçe kaymakamı İhsan Ayrancı,Belediye Başkanı İskender Yıldırım,İlçe Milli eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir,Öğretmenler,veliler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Satranç antrönörü öğretmen Mahir Kuloğlunun satrancın önemine dair yaptığı konuşmanın ardından, Okul Müdürü Süleyman Topsoy’un yaptığı teşekkür konuşmasından sonra iş Sinan Karahan  yaptığı konuşmada şunları söyledi. 
Öcelikle 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dilerim. Dedi.

Karahan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bundan yaklaşık 3 ay önce  Gölbaşı Güncel Gazetesinden Hülya hanım ve Recep Beyle sohpet ederken Şehit Ahmet Demir Ortaokulunun bahçesine satranç bahçesi projesinden bahsetmiştik. Nihayetinde bu projeyi gerçekleştirdik, herkese hayırlı uğurlu olsun. 

 

Atatürk’ün dediği gibi aklın ve bilimin yolunda gitmeyen toplumlar batmaya mahkumdur.  Biz de aklın ve bilimin yolunda Karahan ailesi olarak eğitime desteğimiz bundan sonra da devam edecek. Ayrıca dünyaca ünlü satranç oyuncusu Kasparov “kendine meydan oku ki dünyaya meydan okuyasın” demiştir. Sevgili çocuklarımız burada kendilerine meydan okuyacaklar. Daha iyi bir öğretmen, daha iyi bir doktor daha iyi hukukçu olmak için mücadele verecekler. Nihayetinde öğretmenleri ve aileleri kendileri ile gurur duyacaklar. Bahçe Satranç Alanı açılışında desteklerini esirgemeyen başta okul aile birliğine, okul idarecilerine, Kaymakamımız İhsan Ayrancı’ya, Belediye Başkanımız İskender Yıldırım’a teşekkür ediyorum.” Dedi.

İlçe Kaymakımı İhsan Ayrancı Eğitimin önemine dair yaptığı konuşmanın ardından eğitime katkı veren herkese teşekkür ettiğini söyledi.Bir öğrenci tarafından okunan şiir’in ardındanBahçe satrancının bulunduğu yere geçildi.Minik bir kız öğrenciyle satranç oynayan Kaymakam Ayrancı oyundan sonra küçük kız öğrenciyi tebrik ederek,kendilerini izleyen tüm öğrencilere  hitaben Bahçe satrancının hayırlı uğurlu olası dileklerinde bulundu.başarılar diledi.

Haber: Hülya Sarkan