Hekimlerimize sosyal medyada yapılan saldırıyı kınıyoruz

Hekimlerimize sosyal medyada yapılan saldırıyı kınıyoruz

Adıyaman Tabipler Odası Başkanı Altunbaş, "Kim Milyoner Olmak İster" yarışmasına, yarışmacı jokeri olarak katılan bir doktorun 'Omurilik soğanı' yerine 'Omurilik sarımsağı' yanıtının sosyal medyada gündem olmasına tepki gösterdi.

 

Kim Milyoner Olmak İster'e joker olarak katılan doktorun yanıtı sosyal medyada gündem oldu.

 

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Adıyaman Tabipler Odası Başkanı Erdoğan Altunbaş, "Kim Milyoner Olmak İster" yarışmasına telefonla bağlanan hekimin sorunun şıklarını duymadığı ve yarışmacı soruyu tekrarlarken görüşme süresinin sona ermesi nedeniyle yanlış cevap vermiş gibi görünmüştür.

 

Bu yanlış anlaşılma üzerine sosyal medya da linç kampanyası başlatıldı. Bizlerin sağlığı için ailesinden, canından feragat eden sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırılar hekimler tarafından tepkiye neden oldu."şeklinde ifade etti.

 

"Hekim arkadaşımızın sonuna kadar arkasındayız"

 

"Saygıdeğer meslektaşıma onun tırnağı bile etmeyecek sosyal medya zorbalarının başlattığı linç kampanyasını şiddetle kınıyorum" diyen Altunbaş, açıklamasını şöyle tamamladı:

 

"Son yıllarda giderek artan sağlıkta şiddetin başka bir yansıması olarak görüyorum. İnsanlar biz hekimlerin de bu toplumun bir üyesi olduğumuzu, bir ailemiz olduğunu unutuyorlar. Hele ki böyle her gün bir sağlık çalışanının can verdiği bir dönemde yapılanlar en basitinden haksızlıktır. Olayın aslını astarını bilmeden genç bir hekim üzerinden tüm hekimleri hedef alan bu linç girişimini tekrar kınıyor hekim arkadaşımızın sonuna kadar arkasında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz."

Yorum Yaz