İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Depremzedeleri Ziyaret Etti

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Depremzedeleri Ziyaret Etti
Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman’a gelen İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, depremin meydana geldiği Samsat ilçesini ziyaret etti.

Adıyaman temasları kapsamında ilk olarak Vali Nurullah Naci Kalkancı’yı makamında ziyaret eden İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, ziyaret sonrası Vali Nurullah Naci Kalkancı, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve diğer yetkililerle birlikte Samsat ilçesine giderek, kaba inşaatı bitme noktasına gelen deprem konutlarını inceleyerek devam eden çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

 

Samsat ilçesine gelişinde İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve Vali Nurullah Naci Kalkancı’yı İlçe Kaymakamı, İlçe Belediye Başkanı, köy ve mahalle muhtarları ile Samsat halkı karşıladı.

 

Karşılama sonrası Samsat Kaymakamlığı ve Samsat Belediyesini ziyaret eden İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, ihtiyaç ve sorunlar ile devam eden çalışmalarla ilgili burada bir brifing aldı. 

 

Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve Vali Nurullah Naci Kalkancı, Samsat ilçe ziyaretinde ayrıca, depremzede vatandaşların karşılaştıkları sorun ve sıkıntılarla ilgili taleplerini dinledi.

 

İnşaatı devam eden deprem konutlarındaki incelemelerinin ardından bir açıklama yapan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, “Bugün İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda Adıyaman’a geldik. İlk olarak Valilik ve Belediye ziyaretimizin ardından Samsat ilçemize gelerek Kaymakamlık ve Belediyemizi ziyaret ettik. Gerek sayın Valimizden gerekse de Kaymakam ve ilçe Belediye Başkanımızdan Samsat’ta meydana gelen deprem sonrası yapılan çalışmalar ve onların gelişim seyri hususunda bilgiler aldık. Burada var olan ve dile getirilen sorunları dinleyerek, bunların çözüm yollarına dönük inşallah öneriler geliştireceğiz. Zaten sayın Valimiz ve Kaymakamımız konuyu takip edip, duruma vaziyet ediyorlar. Deprem zor bir iş. Sorunun çözülmesi bazen zaman alıyor ama olabildiğince yaşanan sorunların daha seri bir şekilde çözülebilmesi için devletimizin imkanları ölçüsünde gayret göstereceğiz” dedi.


Haber Merkezi

Yorum Yaz