İGC Başkanı Akbilek'in 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

İGC Başkanı Akbilek'in 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Adıyaman İnternet Gazetecileri Cemiyeti (İGC) Başkanı Mehmet Cihan Akbilek, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı

 

Adıyaman İnternet Gazetecileri Cemiyeti (İGC) Başkanı Mehmet Cihan Akbilek yayımladığı mesajda, "Çanakkale Zaferi tarihten silinmek istenen bir milletin, Cumhuriyeti'mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri dehası ve silah arkadaşları ile bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen kazandığı destansı bir zaferdir" dedi.

İGC Başkanı Akbilek;  "Tüm Dünya Çanakkale'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk insanının kahramanlığına, cesaretine ve onurlu direnişine tanıklık etmiştir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri dehası ve ileri görüşlülüğü ile kazanılan Deniz Zaferi, Çanakkale'yi denizden geçmeyi düşünenleri hayal kırıklığına uğratırken, sonuçları itibarıyla dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olmuştur. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi, Ata'mızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin bize emaneti olan bu güzel yurdumuzu ve Cumhuriyetimizi korumak, sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarmak bizim en temel sorumluluğumuzdur. Milletimiz, istiklal ve istikbali söz konusu olduğunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaktır. Nesiller boyu gözümüz gibi baktığımız bu emanete tüm çocuklarımızın da Çanakkale ruhunu hissederek gözü gibi bakacağından şüphemiz yoktur. Yüzyıllardır olduğu gibi memleketin hangi köşesinde bir ağrı olsa, tüm milletin kalbi orada atar. Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferini bizlere armağan edenleri asla unutmayacaklarını vurgulayan Başkan Akbilek, "Kutlu zaferin 107. yıldönümünde; milletimizin bu gururlu gününü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ederken, gazilerimizi de şükranla anıyorum." ifadelerini kullandı.