İGC Başkanı Akbilek’ten 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

İGC Başkanı Akbilek’ten 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Adıyaman İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Mehmet Cihan Akbilek, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

 

İnsanların kaliteli, mutlu bir yaşam sürmelerinin ana koşulu sağlıklı bireyler olmalarından geçmektedir diyen Adıyaman Adıyaman İnternet Gazetecileri Cemiyeti (İGC) Başkanı Akbilek, “Dünya üzerindeki birçok mesleğin eğitimi, saygınlığı, yararı düşünüldüğünde belki de içlerinde insanı en yakından ilgilendiren meslek sağlıkla ilgili olanlardır. Çünkü malzemesi insan ve insan sağlığıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözündeki güvenle onların arkasında durmalıyız. Pandemi dönemi de göstermiştir ki sağlığımız, sıhhatimiz fedakarca, kahramanca çalışan sağlık çalışanlarımıza emanettir. Bedenen ve ruhen sağlıklı bireyler, eğitimin artmasına, üretimin güçlenmesine, ülkenin kalkınmasına dolayısıyla toplumsal refahın artmasına önemli katkı sunarlar”

Başkan Akbilek; “Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. ‘Önce insan’ anlayışının benimsendiği günümüzde, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması büyük önem taşımaktadır. Gece gündüz her yerde, her koşulda insana hizmet ilkesine adamış doktorların ve sağlık personelinin bütün çabası, hastalanan bütün insanları en hızlı şekilde sağlığına kavuşturmak, aynı zamanda sağlıklı olan insanların da sağlığını korumaktır.

Din, dil, ırk, renk, mevki, makam gözetmeksizin bir canı kurtarmayı, kendi canıyla eşdeğer sayan memleketin her köşesinde her yerde ve her koşulda toplumun sağlıklı bir hayat yaşamaları için çaba sarf eden tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlu olsun” dedi.

Yorum Yaz