İl Milli Eğitim Müdürü Aşcı; Bakanlığımızın Dağıttığı Kitaplar Yeterlidir

İl Milli Eğitim Müdürü Aşcı; Bakanlığımızın Dağıttığı Kitaplar Yeterlidir
Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, Adıyaman İGC TV’de Moderatörlügünü Gazeteci Yazar Yusuf Dündar’ın yaptığı “Adıyaman İGC Soruyor” Programında Gazeteci Erkan Duymaz ve Mustafa Çeliker’in sorularını yanıtladı

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, Adıyaman İGC TV’de Moderatörlügünü Gazeteci Yazar Yusuf Dündar’ın yaptığı “Adıyaman İGC Soruyor” Programında Gazeteci Erkan Duymaz ve Mustafa Çeliker’in sorularını yanıtladı

 

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, 163.000 öğrenci ve 11.000 öğretmen ilk zille beraber derse girecek. 2020-2023 eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum İnşallah hiçbir sıkıntımız olmadan, hiçbir evladımızın burnu kanamadan sağlıklı bir şekilde Haziran'a görürüz.

 

ENAZ 20 YIL OKUL PROBLEMİMİZ KALMAYACAK

 

Sayın Bakanımız Prof.Dr. Mahmut Özerin İlimizi ziyaretinde tek kalemde 60 tane okul verdi ve bu 200 derslik yapıyor. Adıyaman’ın en az 20 yıllık okul problemi çözen bir yatırımdır. Nüfus hareketliliği bir böyle giderse bu ilin ikili eğitim öğretim problemini de ortadan kaldıracak olan bir yatırımdır. Biz bu okullara yapıp bitirdiğimizde bu ilde ikili eğitim diye bir şey kalmayacak ve aynı zamanda bu okulları bitirdiğimizde öğrenci sayımız 20'nin altına düşecek, yani devlet okulları neredeyse öğrenci seviyesi olarak özel okul statüsüne gelecek. Bu yatırımdan dolayı Sayın Bakamınız Prof.Dr. Mahmut Özer’e, Sayın Valimiz Mahmut Çuhadar ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Sayın Ahmet Aydın beye çok teşekkür ediyorum. Hepimizin ortak paydası eğitimdir.

 

10’A YAKIN OKULUMUZUN YIKIMINA BAŞLIYORUZ

 

Bakanlığımız tarafından Depreme dayanıksız 10’a yakın okullarımızın yıkım ve ihale süreçlerini başlattık. Bu okullardaki öğrencilerimizi ve öğretmenlerimi başka okullarımıza kaydırarak hiçbir sıkıntı ve problem yaşamadan eğitim hayatlarına devam edecekler.

 

ÇIRAKLIK EĞİTİMİNDE TÜRKİYE İKİNCİSİYİZ

 

Sayın Bakanımızın önderliğinde uygulanan Mesleki Liselerde okuyan öğrencilerimiz işletmelere çırak olarak gönderiyoruz. Öğrencilerimiz haftanın 4 günü işletmede eğitim görecek 1 günde okul da eğitim görecek ve bu öğrencilerimize asgari ücretin 4 de biri oranında da maaş vereceğiz. Yani bu proje ile sanayide hizmet veren ara elaman açığını kapatacağız. Bu şekilde öğrencilerimiz hem lise diplomasını alacaklar hem de usta olarak çalışma hayatına atılacaklar. Şu an 11 bin öğrencimiz bu sistemden faydalanıyor.

 

TARIM LİSESİ KURDUK

 

Projelerimiz arasında olan Tarım Lisesi Projemizi başlattık. İlk ettapta da sınavla 30 öğrencimiz bu liseye başladılar. Hem okuyacaklar hem de 5 bin dönüm arazi üzerinde tarım işlerinde uğraşarak. Bu öğrencilerimiz buğday ekecek, seracılık yapacak, burada ürettikleri ürünlerle Perre uygulama otelimizde açtığımız fırınlarda ektikleri buğdayları ekmeğe dönüştürerek tüm resmi kurumların ekmeklerini Tarım Lisesi olarak biz vereceğiz. Ürettikleri sebzelerle yemekler yapıp kurumlarımızın yemek ihtiyacını karşılayacağız. İnşallah Bu Proje ile öğrencilerimiz bilinçli bir tarım sitemini öğrenecekler dedi.

 

BAKANLIĞIMIZIN DAĞITTIĞI KİTAPLAR YETERLİDİR

 

Bakanlığımız çocuklarımızın ders kitaplarını ücretsiz olarak dağıtıyor, bu yetmez diyerek yardımcı kaynak kitaplarını da ücretsiz dağıtmaya başladık. Bununla birlikte velilerimizin ekstra kaynak kitap almalarına gerek kalmıyor. Eğer her hangi bir öğretmen velilerimizse yardımcı kaynak aldırmayı diretirse Milli Eğitim Müdürü olarak kapımız her zaman açık tüm velilerimiz sorunları için hiç düşünmeden yanıma gelebilirler.

Devletimizin kitapları gayet yeterlidir her hangi bir kaynağa ihtiyacı yok turdur.

 

KİMSE KAYIT PARASI TALEP EDEMEZ

 

Okullarımızda kayıt parası diye bir şey yoktur. Devletimiz okullarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Herhangi bir okulumuz buna tevessül ederse gerekeni yaparım. Yeter ki velilerimiz bu tür konularda bizleri bilgilendirsinler. Anında müfettiş görevlendirerek gereken ne ise onu yaparız

 

KİTAP OKUMA PROJESİ

30.000 kitabı Koordine ile tamamen ücretsiz çocuklarımıza dağıttık,  çocuklarımız kitapları okudular 20 bin öğrencimiz sınava girdi başarılan olan öğrencilerimizden 200 öğrencimiz seçtik ve İstanbul’a geziye yolladık. Bu projeyi çocuklarımızın kitap okuma alışkanlıklarını geliştirme adına yaptık. Bundan sonrada bu tür projelerimizi hayata geçireceğiz.