İmam Sosyal Medyadan Helallik İstedi

İmam Sosyal Medyadan Helallik İstedi
Yıllar evvel uzun yolculuğa çıkan vatandaşların helallik isteme mevzusu günümüzde farklı bir kulvara taşınarak, vatandaşları farklı yönlere çekiyor.

Yıllar evvel uzun yolculuğa çıkan vatandaşların helallik isteme mevzusu günümüzde farklı bir kulvara taşınarak, vatandaşları farklı yönlere çekiyor.


Teknolojinin gelişmediği dönemlerde askere, hacca, umreye veya uzak bir yolculuğa gitmek isteyen vatandaşlar teker teker yakınlarını gezerek helallik isterlerdi.


Adıyaman'da da sosyal medyada aktif olan Yeni Mezarlık Camii imam hatibi M. Taha Durmuş, uzun zamandır sosyal paylaşım sitesinde aktif olduğu için bir açıklama yaparak, tüm herkesten helallik isteyerek, şöyle dedi; 


"Facebook sayfamı kapatmayı düşünüyorum. Neden dersiniz?  Yazdıklarımı okuyunca hak vereceksiniz. "Göğsüne vurarak benden daha iyi Müslüman yoktur" diyen,  Müslümanların acısını paylaşmayan, derdiyle hiç ilgilenmeyen, gerçekleri bile bile paylaşmaktan korkan sorumsuz, şuursuz gafil Müslümanlar, Allah yolunda Cihad eden Müslümanlara karşı duyarsız kalan, sıcak yataklarından ayrılmayan, konforlu hayatından "İslamı cihat" diye yaşayan insanlar, İslam dinini kuransız, sünnetsiz, mezhepsiz babaların malıymış gibi eviren çeviren, yorumlayan, Müslümanların vahdetiyle hiç ilgilenmeyen çağdaşı Müslümanlar yüzünden facebook sayfamı kapatıyorum. Bu sebepler dışında bir birlerine tekfir eden tarikatını, cemaatini, derneğini, şeyhini hocasını ilahlaştıran ne kadar bidat, hurafe varsa "din" diye kabul eden Allahtan gelen dini değil de uydurulan dini yaşam tarzı yapanları görünce şaşırıyorum. Ortadoğu'da mazlum Müslümanlara yaşattığı acılar kat be kat milyon yezidiler yaşatılsın Sosyal medyada farklı konularda sesini yükseltenler mesele Halep, Şam , Bayır Bucak olunca ses çıkarmadıkları gibi zalimleri eleştirmek, kınamak lanetlemekten korkan Müslümanlar yüzünden facebook tan ayrılarak, sosyal medyadan da ayrılıyorum. Bu sebeplerden ötürü facebook mu kapatacağım. Beni seven, takip edenlerden Allah razı olsun.


Her iki dünyada mutlu olsunlar. Beni seven ve seviyelerden de hakım varsa helal ediyorum, yoksa dua bekliyorum. Rabbim kendi yolunda mücadele edenlerden eylesin, hakkı hak olarak bilsin ve yaşasın batılı batıl olarak bilsin ve uzaklaşsın. Amin, amin, amin."

Yorum Yaz