İngilizlerden Nemrut çıkarması

İngilizlerden Nemrut çıkarması
Adıyaman´ın Kahta ilçesinde İngiltere´den gelen tur operatörü Rahul Aggarwal, 19 kişilik bir inceleme ve araştırma grubu ile "Ancient Ori
Adıyaman´ın Kahta ilçesinde İngiltere´den gelen tur operatörü Rahul Aggarwal, 19 kişilik bir inceleme ve araştırma grubu ile "Ancient Origins of Turkey" (Türkiye´nin Eski Kökenleri) programı ile Nemrut´ta çıkarma yaptı.
Mezopotamya´nın medeniyetler beşiği, tarihin başlangıcı, bugünkü teknolojiye ulaşmamızın ilk basamağı ve temel taşı olduğunu ifade eden dünyaca ünlü tarihçi, arkeolog, araştırmacı, yazar grubu ile Nemrut´ta gelen Rahul Aggarwal, "Uygar insanlar buralara gelecektir ve gelmelidir. Amacımız dünyanın değişik ülkelerinden buralara insanların gelmesini sağlamaktır. Yıllardır buralara yani yukarı Mezopotamya´ya münferit VIP turlar düzenliyoruz. Bunu genişletmek, daha fazla insanın gelmesini sağlamak için bu geniş ve konunun uzmanlarından oluşan geziyi düzenledik. Bu gezi sonunda ABD´den Avustralya´ya kadar tanıtım yapacağız. Mezopotamya´nın tacı Nemrut´tan başlıyoruz. Fırat ile Dicle havzasında yer alan Göbeklitepe, Karahan Tepe gibi tarihin başlangıcı olan tarihe yön veren yerleri de programa aldık" dedi.
Önümüzdeki yıldan itibaren Adıyaman´dan, Nemrut´tan başlayarak 10-15 günlük VIP turlar düzenleyeceklerini ifade eden Rahul Aggarwal, "İnsanlar Nemrut´u, Fırat ı, Dicle´yi ve tarihin başlangıcı olan bu coğrafyaya akın edecektir" dedi.
Origins of Turkey programına David C. Baker, Micki Pistorius gibi dünya çapında tanınan isimler yer alıyor.