İstanbul'dan Adıyaman'a Umut Oldular

İstanbul'dan Adıyaman'a Umut Oldular
İstanbul'daki Gençler Adıyaman'da Köy Çocuklarının eğitimine destek oldu.
Adıyaman'ın Besni İlçesi'ne bağlı Yazıbeydilli köyünde geçen yıl çürük raporu verilen 4 derslikli Şehit Hasan Gülten İlkokulu, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesiyle yıkılarak 500 bin liraya yeniden inşa edilip törenle eğitime açıldı.


Besni'ye bağlı Yazıbeydilli Köyünde bulunan ve 50 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü Şehit Hasan Gülten İlkokulu, geçen yıl 15 Temmuz'da çürük raporu verilmesinin ardından eğitime kapatıldı.


İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü öğrencilerinin organizasyonu ile harekete geçen öğrenciler İstanbul'daki iş kadınlarından Münteha Adalı ve Adaıyaman'da Selda Tandoğan ile iletişime geçerek Yazıbeydilli okulunun yeniden yapımı için kolları sıvadı. Sponsorlarında maddi bağışlarla desteklediği Şehit Hasan Gültekin İlköğretim okulunun tüm donanımı ve inşaatı toplanan bağışlarla kısa bir süre içerisinde tamamlanarak 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde eğitim ve öğretime törenle açıldı.


İstanbul'daki iş kadınlarından Münteha Adalı ve Adıyaman'da Selda Tandoğan'ın da desteği ile büyük bir başarıya imza atan İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü öğrencileri, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Mihrimah Belma Satır, kurum temsilcileri ve vatandaşların da katılımı ile görkemli bir tören ile okulun açılışını hep birlikte gerçekleştirerek İstanbul'dan ve batıdan kardeşlik elini uzatarak Adıyaman'ın Besni İlçesinde bulunan Yazıbeydilli köyünde dostluk köprülerini oluşturmayı başardı.


Okul açılışı için Adıyaman'a gelen TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Mihrimah Belma Satır, İstanbul'daki iş kadınlarından Münteha Adalı, Adıyaman'da Selda Tandoğan, AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, Ak Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez ve beraberindeki protokol üyeleri tarihi mekanları ziyaret etmeyide ihmal etmedi





Yorum Yaz