İyi Parti, Yeni Yönetimle Yerel Seçimlere Hazır

İyi Parti, Yeni Yönetimle Yerel Seçimlere Hazır
İyi Parti Adıyaman İl Başkanlığına Kenan Doğan getirilmesinin ardından yeni yönetim belirlendi.

İyi Parti İl binasında Divan kurulu üyelerinin belirlenmesinin ardından il teşkilatı belirlendi.

“ADIYAMAN’DA İYİ BİR YARIŞ OLACAK”

Konuyla ilgili açıklama yapan İyi Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan, “Genel merkezin arzusu ve isteği doğrultusun da bütün il başkanları yönetimleri ile birlikte istifasını sundu. Ve genel merkez yeniden çalışmaya devam etmeyi arzuladıkları il başkanlarını devam ettirdiler. Bazı il başkanlarımızı değiştirdiler. Tabi biz biraz da dinlenelim başka genç kardeşlerimiz arzuluyordu. Genel merkezimiz bu konuda çok uygun görmedi. Ve yeniden görevlendirildik. Görevlendirildiğimiz hafta yönetim hazırdı zaten eski yönetim yüzde 70 ‘i devam edecekti. Biz yönetim kurulu oluşturduk. Başkanlık divanı oluşturduk. Bunları Dernekler Müdürlüğüne verdik. Süreci tamamlamış olduk. Hayırlı olsun” dedi.

Yerel seçimlerde Adıyaman’da iyi bir yarışın olacağını vurgulayan Doğan, “Önümüzde çok ciddi ir seçim var. Seçim döneminde partiler etkilidir. Partilerin bulunduğu pozisyon etkilidir. Ama as olan da adayların belirli ölçüde etkili olduğu bir gerçektir. Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Tahmin ediyorum iyi bir adayla çıkacağız. Sayın Mahmut Bozkurt ile bir telefon görüşmemiz oldu. Sürecin içinde yer alıyor. Genel merkezle sık sık görüşüyoruz. Siyasi piyasayı iyi bilen kamuoyu tanıyan adı bir şahibe ile anılmayan vatandaş arasında belli bir sempatisi olan bir arkadaşımızı bu konuda aday göstereceğiz. Aday profili duruşuyla diğer siyasi partilerin tabanından oy çekebilme kabiliyetine sahipse ben inanıyorum ki bu Adıyaman’da iyi bir yarış olacak” diye konuştu.

“ÇEVRE İLLERE BAKTIĞIMIZDA  HER KONUDA OLDUĞU GİBİ GERİ KALMIŞ İL ADIYAMAN”

Adıyaman’a yatırım konusunda baktığımız da çevre illere göre çok fazla bir yatırımın yapılmadığını belirten Doğan, “Adıyaman maalesef ve maalesef 25 yıldır. Aynı düşünce tarzının bir birine devamı şeklinde yönetiliyor. Çevre illere gittiğimiz de göreceksiniz ki, her konuda olduğu gibi geri kalmış il Adıyaman. 20 yıl önce ben Şanlıurfa gittiğim de aç geldiğimi hatırlıyorum. Bir yere gidip de yemek yesem mi diye düşünürdüm. Ama şimdi gördüğüm manzara şu ki rahatlıkla misafirlerimizi alıyoruz gidiyoruz. Şanlıurfa da yemek yiyip geziyoruz. Böyle bir ortam oluşmuş Şanlıurfa niye örnek veriyorum. Adıyamanlılar Şanlıurfa gördüğü için. Gaziantep, Diyarbakır çevre iller yatırım konusunda ilerledi. Bir şehir planı var. Baktığın zaman rüzgar esiş yönü bile hesaplamışlar. Caddeler oluşumu öyle. Şehiri şehir yapan sadece binaların güzelliği olarak bakılmamalı. Şehir de insanlar. Nefes alabilmeli. Beşpınar projesine 2004 yılında başlayacağımız zaman dönem valisi alındı. Vali İbrahim Daşöz’dü. Tabi daha sonra tekrar projeyi hayata geçirmek için yeniden organize ettik. 2007-2009 arası 3 yıllık kalkınma programına aldırttık bu kez ben görevden alındım. Yerime başka bir arkadaşımız geldi. 2010’da tekrar 4 ay baktım ve hemen ilk işimiz Beşpınar’dı. Çok şükür bugün görüyorum Adıyamanlı vatandaşlarımız gidip Beşpınar’da oturuyorlar, piknik yapıyorlar. Tabi bunda valimiz Abdullah Demirtaş’ın emeği çoktu” şeklinde konuştu.

Adıyaman için il özel idare müdürlüğü döneminde önemli projeleri olduğunu ve bu projelerden sadece beşpınar hariç diğerlerinin tamamlanmadığını vurgulayan Doğan, “Şimdiye kadar eğri çayı projesini de bitirmeliydik. Fırat kenarını gövdeden sonra 150 dönüm arazi de yapmalıydık. Bunların projesini yaptık. Şimdi hepsi İl Özel idarede var. 2017 bütçesine bu işle ilgili 30 trilyon üzerinde para koymuştuk. Vadi, Telefirik projesi bitirecektik. Hayvanat bahçesi bitirecektik. Maalesef bunlar olmadı.

 

İyi parti’den cesaretli yürekli duruşlu bir belediye başkanı seçilirse ben bildiğim ne varsa ister benim partimden olsun isterse olmasın Adıyaman güzelleştirme adına Adıyaman yaşanılabilir şehir olarak vatandaşın hizmetine sunabilme adına hazır olacağız. Bu bir süreç yerel idarelerin bu sürecine girmeden  Türkiye’nin yaşadığı şuan da sıkıntılı bir süreç. Bugün enflasyon oranları açıklandı. Eylül ayı sonu 6.30. yıl bazında baktığımız da 24.52 Aylık bizde Türkiye ortalaması 6.30 ama en yüksek ortalama 8.40 ile Adıyaman, Gaziantep, Kilis. Burada bir eksiklik var. ya denetim eksikliği var veya Adıyaman’a vatandaşın geçimine yönelik Gıda ve diğer bilgilerin doğru dürüst denetlenmemesi buna yeni elektrik, doğal gaz zamları yok.  Bu kadar sıkıntılı dönemden geçerken bizim bu geçim derdini ilişkin böyle bir şey yoktur bunlar vatandaşın arasında algı yönetmeye yönelik bir aldatıcı malipyosyon demenin bir anlamı yok” açıklaması yaptı.

 Yeni yönetimin belirlenmesi ile Teşkilatlardan sorumlu il başkan yardımcılığına Muhammed Cihan Güvenç, Seçim ve hukuk işlerinden sorumlu İl başkan yardımcılığına Hasan Özgür, Tarım, sanayi, teknoloji ve iş dünyasından sorumlu il başkan yardımcılığına Ahmet yaşar akın, Siyasi partiler parti idare amirliğinden sorumlu il başkan yardımcılığına Hayrettin özdemir, Sivil toplum kuruluşlarından sorumlu il başkan yardımcılığına Mehmet tuğ, basın, medya ve iletişimden sorumlu il başkan yardımcılığına Durmuş küzük, mahalli idarelerden sorumlu il başkan yardımcılığına Hasan Savaş, eğitim, kültür ve sanattan sorumlu il başkan yardımcılığına Emine Aslangöz, kadın ve sosyal politikalardan sorumlu il başkan yardımcılığına Nejla Özelçi, İl sekreterliğine Abdurrahman Gazi koparal, Mali işlerden sorumlu başkan yardımcılığına Yusuf Akbaş seçildi.

Haber Merkezi

Yorum Yaz