Kâhta Cezalı mı? Üvey evlat mı?

Kâhta Cezalı mı? Üvey evlat mı?

Yüzbinlerce dönüm arazisini feda ettikleri Atatürk Barajı sularından faydalanmayan Kâhta halkı,Akıncılar Beldesi –Eskitaş (Encuz) Köyü bölgesinde hayata geçirilmesi planlanan pompaj istasyonları projelerinin ivedilikle hayata geçirmesini bekliyor.

 

 

Seçim dönemlerinde Kâhta’ya en iyi hizmet gelecek sözleri askıda kalmaya devam ediyor. Her seçimde AK Parti’ye en büyük desteği verdikleri halde yıllardır üvey evlat muamelesi gördüklerini belirten Kâhta halkının iktidara tepkileri artarak devam ediyor. 

 

 

GAP Kapsamında yapılan Atatürk Barajı suları ile başta Şanlıurfa olmak üzere çevre illerin topraklarını suyla buluşturan DSİ, en verimli arazilerini Atatürk Barajına feda eden ve barajın sıfır noktasında yer alan Kâhta’da bir tek sulama proje hayata geçirmedi.

 

 

Atatürk Barajından 221 kilometrelik sulama kanalı ile Mardin topraklarını, Bozova pompaj sitemi ile Bozova, Suruç, Ceylanpınar, Viranşehir’de on binlerce dönün tarım arazisini suyla buluşturan DSİ, yıllardır üvey evlat muamelesi yaptığı Kâhta halkının, çiftçisinin pompaj sulama sistemi feryadını duymazdan geldi.

 

 

En verimli arazilerini Atatürk Barajına feda  eden, barajının sıfır noktasında yer alan Kâhta’da 19 yıllık AK Parti iktidarları döneminde bir tek sulama projesi hayata geçirilmezken, AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer alan, halkın büyük bir umut ile beklediği ve Kâhta’nın makûs talihini değiştirecek Büyük Çay HES Projesi ve daha birçok projenin ne zaman ihale edilip, ne zaman bölgenin susuzluğunu giderecek sulama faaliyetlerine başlayacağı bilinmiyor.

 

 

Tarımsal sulama projeleri başta olmak üzere komşu ilerimizde bu illerin kalkınması ve gelişmesine yönelik önemli projeleri hayata geçirilirken, başta sulama projeleri olmak üzere ulaşım, sağlık ve turizm alanında yıllardır üvey evlat muamelesi gören  Kâhta halkı, yıllardır yapılcağı söylenen ancak ancak bugüne kadar yapılmayan Büyük Çay barajının akıbeti belli olmadığından,aynı şekilde GAP projesinde yer alan ancak yapılmayan ilçeye bağlı bağlı Akıncılar Beldesi -Eskitaş Köyü bölgesinde hayata geçirilmesi planlanan pompaj istasyonları projelerinin ivedilikle geçirilmesini bekliyor. HABER: Ziya Bozkurt