Kahta'da Erikdere köyü karantinaya alındı

Kahta'da Erikdere köyü karantinaya alındı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir köyde koronavirüs vaka sayılarının artması üzerine Erikdere köyü 10 gün süreyle karantinaya alındı.

 

İlçeye bağlı Erikdere köyü bazı kişilerinin Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması üzerine İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda 10 gün süreyle karantinaya alındı. Karantinanın ardından köyün giriş ve çıkışları kapatılırken İl Jandarma ekipleri ise köyde vatandaşları dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.

 

Eğitim öğretime ara verildi

 

İlçe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi: "İlçemize bağlı Erikdere köyü Aktoprak Mezrasında PCR pozitif vakaların artması, köy halkının maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmaması, Aktoprak Mezrasının bulunduğu konum ve köye geliş gidişlerin yoğun olması nedeniyle 10 gün süreyle karantina altına alındı.

 

Karantina kapsamında ise köyün giriş ve çıkışlarının kapatılmasına, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Köy Muhtarınca gerekli tedbirlerin alınmasına, köy okulunun karantina boyunca faaliyetlerinin ve eğitim öğretim çalışmalarının durdurulmasına karar verilmiştir.''

Yorum Yaz