Kahta´daki ağır hasarlı bina vatandaşı tedirgin ediyor

Kahta´daki ağır hasarlı bina vatandaşı tedirgin ediyor
Adıyaman´ın Kahta ilçesinde 3 kolonu patlamış ve yıkım kararı verilen ağır hasarlı 5 katlı bina, yıkımı gerçekleşmediği için mahall
Adıyaman´ın Kahta ilçesinde 3 kolonu patlamış ve yıkım kararı verilen ağır hasarlı 5 katlı bina, yıkımı gerçekleşmediği için mahalle sakinleri ve çevredeki vatandaşları tedirgin ediyor.
6 Şubat´ta depremden etkilenen Fırat Mahallesi 3 nolu sokakta bulunan ve 3 kolonu patlayan 5 katlı ağır hasarlı bina, iddiaya göre yüklenici firmanın, ağır hasarlı binanın etrafındaki binalara zarar vereceğinden dolayı mesuliyet kabul etmediğini, bundan dolayı yıkımın gerçekleşmediği öğrenildi.
Mahalle sakinleri ve civardaki esnaf, yetkililerden ağır hasarlı binanın bir an önce yıkılmasını istiyor. Ağır hasarlı olduğu için depremden hemen sonra binayı boşalttığını belirten Murat Karayıldız, 3 kolonu patlayan, 5 katlı binanın çok büyük tehlike arz ettiğini, ağır hasarlı binadan dolayı herhangi bir can kaybı yaşanmadan yetkililerin binayı yıkmasını beklediğini söyledi.
Oturdukları eve zarar gelmeden ağır hasarlı binanın yıkılmasını talep eden mahalle sakinlerinden Mustafa Erşahin ise yüklenici firmanın sorumluluk alarak yıkımı gerçekleştirmesini istedi.
Ağır hasarlı ve acilen yıkılması gereken binanın tahliye edildikten yıkılmadığını belirten Fırat Mahallesi Muhtarı Nedim Kalaycı, yetkilileri göreve davet etti.