Kahta Devlet Hastanesinde katarakt ameliyatları başladı

Kahta Devlet Hastanesinde katarakt ameliyatları başladı
Adıyaman´ın Kahta Devlet Hastanesi´nde modern FAKO (Femtosaniye) cihazlarıyla tekrar katarakt ameliyatı yapılmaya başlandı.İlçedeki ha
Adıyaman´ın Kahta Devlet Hastanesi´nde modern FAKO (Femtosaniye) cihazlarıyla tekrar katarakt ameliyatı yapılmaya başlandı.
İlçedeki hastaların Adıyaman ve başka illere sevkinin azaltılması yönünde çaba gösterdiklerini belirten Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Fedli Emre Kılıç, göz ameliyat mikroskobu, göz ultrason cihazı, ameliyathaneye yeni alınan ve dikişsiz katarakt ameliyatında kullanılan modern FAKO cihazlarıyla Kahta´da 12 yıl aradan sonra tekrar ameliyatlara başlandığını söyledi.
Başhekim Kılıç, "İlçemizdeki hastalarımızın Adıyaman ve başka illere sevkinin azaltılması çalışmalarımız devam ediyor. Hastalarımızın konfor ve memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı hedefleyerek hastanemizdeki teknik ekip ve donanımlarını artırmaya gayret ediyoruz. Bu anlamda hastanemizde 12 yıl aradan sonra yeniden katarakt ameliyatları yapılmaya başlandı. Hastanemizde 3 vakıa ile başlayan ameliyatlarımız artık hastalarımızın gören gözü olacak" diye konuştu.