KAHTA VE SİNCİK’TE BOZKURT RÜZGARI

KAHTA VE SİNCİK’TE BOZKURT RÜZGARI
VATANDAŞLAR MAHMUT BOZKURT’A YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri yaklaşırken bu seçimlerin en güçlü partisi olan İYİ Parti seçim kampanyalarına hız kesmeden devam ediyor.


Büyük bir sürpriz yaparak İYİ Parti’den Adıyaman milletvekili adayı olan Mahmut Bozkurt, İyi parti İl Başkanı Kenan Doğan ve teşkilat mensuplarıyla birlikte Kâhta ziyaretlerini sürdürüyor. İlk olarak Kâhta Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Bozkurt, burada hasta ve hasta yakınlarıyla sohbet ederek geçmiş olsun temennisinde bulundu.  Bozkurt’a yaşadıkları sorun ve sıkıntıları anlatan hasta ve hasta yakınları özellikle uzman hekim sayısının azlığından ve yeni bir hastane olmasına rağmen hastanenin ihtiyaca cevap veremediğinden yakındılar.  Bozkurt ise AK Parti iktidarını eleştirerek bina yapmanın kolay olduğunu ancak iktidar partisi milletvekillerinin bundan nasıl verim alınabilir kaygısı taşımadığını öne sürdü.  Bozkurt “İktidar partisinin en çok övündüğü sağlık sektöründe ciddi sıkıntılar yaşanmakta.  Kâhta ilçemiz hızlı büyüyen bir ilçe. Bu büyüme nüfus artışını da beraberinde getiriyor. Eğer bir eser oraya kayacaksanız uzun vade de hizmet verecek projeler hazırlamanız gerekiyor. Nüfus yapısı bakımından bir çok ili geride bırakan Kâhta ilçesine ‘hastane kazandırdık’ demek popülist söylemlerden öteye gitmiyor. Bu hastanenin işleyişi vatandaşı memnun ediyor mu, etmiyor mu ona bakmak gerekir.  Uzman hekim eksikliğinden dolayı vatandaşlarımız ya il merkezine ya da çevre illere gitmek zorunda kalıyor. Eğer hastalarımız bu külfetlerle karşı karşıya kalıyorsa yapılan hastanenin hiçbir anlamı yoktur. İktidar partisi vatandaşlarına daha iyi hizmet sunma taleplerine cevap vermeye çalışırken, toplumsal memnuniyet sağlama gibi önemli sorumlulukları vardır” ifadelerini kullandı.


Daha sonra İYİ Parti Kâhta Seçim bürosunu ziyaret eden Bozkurt’u burada partililer büyük bir sevgi seli karşıladılar. Seçim bürosunda partililere seslenen Bozkurt İYİ Parti’nin Kâhta’dan güçlü çıkması için teşkilatlara büyük görev düştüğünü belirtti. Bozkurt “ Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar partisinin başına geçerken metal yorgunluğundan bahsederek sözde bazı belediye başkanlarını görevden alarak, partinin yenilendiğini duyurdu. Ancak Adıyaman’da ki tabloya baktığımızda bu tablonun değişmediğini gördük. Vatandaşlarımız artık bir değişim istiyor. Bu değişimi sağlayacak parti olarak İYİ Parti’yi görüyor. Büyük bir seçmen kitlesinin oylarını İYİ Parti’den yana kullanacağından şüphemiz yoktur. Dolayısıyla bu süreçte sürekli olarak seçmenlerimizle birlikte olup bu kutlu yolda ki samimiyetimizi vatandaşlarımıza anlatmamız gerekiyor” dedi.


Ziyaretlerinin ikinci bölümünü Sincik ilçesine gerçekleştiren İYİ Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı Mahmut Bozkurt’a ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Her seçim döneminde AK Parti’ye rekor oy veren Sincik’te Bozkurt’a olan büyük teveccüh 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti’nin tüm dengeleri değiştireceğine işaret ediyor.


Sincik ilçesinin iktidar partisine verdiği rekor oya rağmen hala ilçenin sorunlarla boğuştuğuna değinen Bozkurt “ Her seçim döneminde rekor oyla iktidar partisinin yanında yer alan Sincik ilçemizin sorunları yığınla devam ediyor.  Jeopolitik durumundan dolayı adeta unutulmaya yüz tutmuş bir ilçe konumunda. Sadece seçim dönemlerinde rekor oy verdiği için ulusal basının gündemine gelen Sincik ilçemizi, daha sonra hatırlayan yok maalesef. Günü kurtarma adına hali hazırda devam eden 3. Sınıf bir ulaşım projesi dışında yapılan bir şey yok.  Özellikle İstanbul’da faaliyetlerinde devam eden işadamlarımızın yatırımları var sadece. Allah onlardan razı olsun.  Sincik ilçemiz bu seçimlerde önemli bir karar verecektir. Sincik ilçemizin bugün bizlere gösterdiği ilki ve alaka bazı şeylerin artık değişeceğini gösteriyor.  Sincikli hemşehrilerimize sonsuz teşekkürlülerimi ifade etmek istiyorum”  dedi.

Yorum Yaz