Kahtada Çölyak hastalığı farkındalık programı düzenlendi

Kahtada Çölyak hastalığı farkındalık programı düzenlendi
Adıyamanın Kahta ilçesinde Çölyakın Farkındayım, Çölyaklının Yanındayım adlı farkındalık programı düzenlendi.Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kahta
Adıyamanın Kahta ilçesinde Çölyakın Farkındayım, Çölyaklının Yanındayım adlı farkındalık programı düzenlendi.
Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kahta Çölyak Derneğinin birlikte organize ettiği Çölyakın Farkındayım, Çölyaklının Yanındayım adılı farkındalık programı düzenlendi.
Kahta Belediye Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, her yıl 9 Mayısın Dünya Çölyak Günü olarak kutlandığını ancak bu farkındalığın her zaman devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.
Çölyak hastalığının yaşamın herhangi bir döneminde ortaya çıkabileceğine dikkat çeken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Başli, Türkiyede 250 bin ile 750 bin arasında çölyak hastası olduğunu, ancak yüzde 10una tanının konulabildiğini belirtti.
Okullarda toplumsal bilinç ve farkındalığı sağlamak amacıyla öğrencileri ve vatandaşlara konuyla ilgili bilgiler verilerek, afişler ve broşürler dağıtıldığını ifade eden Müdür Başli, Devam eden bu faaliyetlerin yanı sıra bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları kapsamında Çölyak hastalığı ile ilgili ilçemizdeki hekimlerle ve rehber öğretmenlerimizle bir araya geliyoruz. Çocuklarımızda çölyak hastalığı ile ilgili erken tanı çalışmaları yapmayı planlamaktayız. Çalışmalarımızın ilk basamağı olan Çölyak hastalığına dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan Çölyakın Farkındayım Çölyaklının Yanındayım adlı programımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum dedi.
Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise programın hazırlanmasında ve düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, çölyak hastalığıyla mücadelede farkındalık oluşturmak için yapılan çalışmaların önemine değindi.
Kahta Çölyak Derneği Eski Başkanı Aysel Yıldırım ise, derneğin kuruluşu ve ilçemizdeki çölyak hastası ve hasta yakınlarına yönelik dernek faaliyetlerinden bahsetti.