Kahtada Gebe Bilgilendirme Sınıfı açıldı

Kahtada Gebe Bilgilendirme Sınıfı açıldı
Adıyamanın Kahta İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Hayat Merkezi Gebe Bilgilendirme Sınıfı açıldı.Doğum ve gebelik süreci ile ilgili anne adayla

Adıyamanın Kahta İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Hayat Merkezi Gebe Bilgilendirme Sınıfı açıldı.
Doğum ve gebelik süreci ile ilgili anne adaylarının bilgilendirilmesi amaçlanan Gebe Bilgilendirme Sınıfında, aynı zamanda da sağlıklı ve bilinçli bir hamilelik ve doğum süreci geçirmelerine destek olunması hedefleniyor.
Gebe bilgilendirme sınıfında gebelik süreci, doğum süreci ve doğum sonu süreci hakkında uygulamalı eğitimler verildiğini belirten Kahta İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Burcu Ezgi Kocaoğlu, 20 hafta üzeri tüm gebelerin ücretsiz bir şekilde başvuru yaparak eğitimlere katılabileceklerini söyledi.
Müdür Kocaoğlu, Tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası konularında bilgi sahibi olmalarını, bilgilerinin güncellenmesi ve bilinçli doğum yapmalarını sağlıyoruz. Anne adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemesi konusunda bilgi ve beceri kazandırılıyor. Gebe bilgilendirme sınıfımızda gebelik süreci, doğum süreci ve doğum sonu süreç hakkında uygulamalı eğitim verilmektedir.
Verilen eğitimlerin içeriğinde, gebelik ve doğumun fizyolojik bir süreç olduğu, fizyolojik ve psikolojik değişiklikleri, gebelik ve doğum sürecinde eş ve yakınının desteğinin önemi, doğumun evreleri, doğum ağrısıyla ilaçsız baş etme yöntemleri, gebelik, doğum ve doğum sonu dönemde yaşanabilecek sorunlar ve erken tanısı, gebelikte tehlike işaretlerini ve acil durumlarda izlenecek yollar, normal doğumun anne ve bebek açısından yararları, lohusalık süreci, doğum sonrası kullanılabilen üreme sağlığı yöntemleri ve yeni doğan bakımı konularında bilgilendirilme yapılmaktadır. Eğitimlerimize fizyoterapist, diyetisyen ve psikolog eşlik etmektedir. 20 hafta üzeri tüm gebelerimiz başvuru yaparak eğitimlerimize katılım sağlayabilirler diye konuştu.