Karakız Hastane Personelinin Maskotu Oldu

Karakız Hastane Personelinin Maskotu Oldu
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 5 yıldır ayağı kesik olan ve güvenlikçiler tarafından 'Karakız' adını verdikleri köpek maskotu haline geldi.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 5 yıldır ayağı kesik olan ve güvenlikçiler tarafından 'Karakız' adını verdikleri köpek maskotu haline geldi.

 

Hastane inşaatı esnasında bir mühendis, fark etmeden bir köpeğe çarptı. Veteriner tarafından yapılan protez tutmayan köpek geri getirildi. Hastane güvenlikçilerinin 'Karakız' adını vererek sahiplendikleri köpek kısa sürede maskot haline geldi.

 

-"GÜVENLİK OLARAK HEPİMİZE ALIŞTI HİÇ BİR YERE GİTMEZ"

 

5 yıldır Karakız'ın yemek, süt ve barınma ihtiyacını karşıladıklarını belirten Güvenlik Görevlisi Necdet Gürsoy, şunları dile getirdi:

 

"Biz hastaneye geldiğimizde zaten buradaydı. İnşaat halinde iken hastanenin inşaatını yapan mühendis çarpmış görmeden. Tabi ilgilenmiş veterinere götürmüş protez takmış ve protez tutmayınca geri getirmiş. Beş yıldır burada bizim yanımızda. Yemek, su, süt, yiyecek her şeyini biz alıyoruz ve veriyoruz. Vatandaşlar bu tabloyu gördüklerinde bizlere teşekkür ediyorlar. Güvenlik olarak hepimize alıştı, hiç bir yere gitmez. Kıyafetlerimizden tanıdığından dolayı bizlerin de sözündeN hiç çıkmaz. Kayıp olmaz bir yerlere gitmez,artık hastaneye gelen bir çok hasta ve hasta yakınları uzun zamandır burada olduğunu gördükleri için tanıyorlar. Biz de güvenlikteki arkadaşlarımızla beraber ismini 'Karakız' olarak koyduk."

 

-"BU TABLOYU GÖREN VATANDAŞLAR BİZLERE DUA EDİYOR"

 

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Güvenlik Amiri Muhammed Sitil ise, köpeğin emin ellerde olduğunu belirtti. Sitil şöyle devam etti:

 

"Hastanenin yapımından bu yana bizimle beraber güvenlikçiler sahiplendi. Ayağının sakat olması daha çok ilgilerini çekti. Yani güvenliğin bir maskotu gibi. Sabahtan akşama kadar 'Karakız'ın bakımı olsun, barınma ihtiyacı olsun her türlü ihtiyacını bizim güvenlikçi arkadaşlarımız karşılıyor. Bu tabloyu gören vatandaşlar bizlere dua ediyor.Güvenlik amirimizin dışında hiç bir yere gitmiyor. Benimsedi güvenlikçilerimizi. Bizim  güvenlikçileri gördüğü zaman hemen ayağı kalkıyor, sanki selamlar gibi selamlıyor. Karakıza burayı yapan mühendisimiz çarpıştı,onunla özel ilgilendi protezini taktı ilgilendi oda uyum sağlayamayınca geri çıkarttık bu şekilde hayatına devam ediyor.Şuan emin ellerde bir ara hastalandı bizde veterinere götürdük güvenlikçiler çok üzüldüler. Hepsi beni aradı veterineri ara gelsin tabi bizim elemanlar arasında sahiplenen olanlarda var.Yani kendi canından kanından biriymiş gibi bakanlarda var.Onun için kaybolacağından dolayı hiç korkumuz yok çünkü sürekli yanımızda kalıyor."

Yorum Yaz