Karda Mahsur Kalan Hasta İçin Ekipler Seferber Oldu

Karda Mahsur Kalan Hasta İçin Ekipler Seferber Oldu
Adıyaman’ın Sincik ilçesinde kar nedeniyle 6 kilometresi açılan kapalı köy yolunun yaklaşık 500 metre mesafesinde sedye ile taşınan hasta

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde kar nedeniyle 6 kilometresi açılan kapalı köy yolunun yaklaşık 500 metre mesafesinde sedye ile taşınan hasta, ambulansla hastaneye yetiştirildi.

 

Adıyaman'ın Sincik ilçesine bağlı Balkaya Köyü Tokluca mezrasında mahsur kalan hasta kadının yardımına İl Özel İdare ekipleri yetişti.

 

Alınan bilgiye göre, Olay, Adıyaman’ın Sincik ilçesine bağlı Balkaya köyü Tokluca mezrasında ikamet eden Seniha Güneş'in (45) solunum sıkıntısı ve göğüs ağrısı şikayeti nedeniyle sağlık ekibi talep edildi.

 

Yolların kar nedeniyle kapalı olmasından dolayı ilk olarak helikopter ambulans ile hastaya ulaşılmak istendi ancak helikopterin ineceği bir bölge olmayınca vazgeçildi. Daha sonra İl Özel İdare Ekipleri yaklaşık 6 kilometrelik yolun açılması için çalışma başlattı.

 

Saatler süren çalışma sonrasında Balkaya köyü Tokluca mezrasına ulaşıldı. Sağlık Ekipler ambulansı mezra girişinde park ederek hastaya ulaştı. Hastayı sedyeye alan sağlık ekipleri karla kaplı yolda yaklaşık 500 metrelik mesafe yürüyerek ambulansa taşıdı. Ambulansa alınan Güneş, daha sonra Sincik Devlet Hastanesine kaldırıldı.

 

Tedavi altına alınan hastanın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yorum Yaz