Kaz Dağları'ndaki Altın Aramalarına Tepki

Kaz Dağları'ndaki Altın Aramalarına Tepki
Siyasetçi-Yazar Fatma Ulubey Kaz Dağları'nın üstü altından daha değerlidir dedi.

Siyasetçi-Yazar Fatma Ulubey, "Kaz Dağları'nın üstü altından daha değerlidir."dedi.

 

Ulubey, açıklamasında, "Ülkemizin sade bir vatandaşı olarak, vergilerini ödeyen biri olarak temiz hava solumak istiyorum, doğanın katledilmesini, istemiyorum. Bunu istemek benim en doğal hakkım, doğru olan da bu."dedi.

 

-"DÜNYA'NIN EN ÇOK OKSİJEN ÜRETEN 2.inci DAĞI"

 

Fatma Ulubey, doğaya ve bütün insanlığa bu kötülüğü yapanın karşısında seslerin yükseltilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

 

"Yıllardır peş peşe seçimler, referandumlar yapılır. Hadi bir referandumda Kazdağlarını, birileri altın bulsun, zengin olsun diye heba ediyoruz desinler bu halk oy verir mi ? Elbette bu halk doğasının kıyımına izin vermez ve hayır der. Günlerdir verilen mücadele, yazılanlara çizilenlere sessiz kalan yöneticiler halkın sesine kulak vermelidir. Kaz dağlarını gelecek nesillere olduğu gibi bırakmak zorundayız. Yaşam alanlarımız katledilmemeli, yaşanılabilir bir dünya, bir ülke ve gelecek nesiller için doğamızı, ağaçlarımızı, toprağımızı, suyumuzu, hayvanlarımızı korumalıyız. Dünyada var olan bütün canlılar hem kendilerini hem de diğer canlılar için bir nefes kaynağıdır. Yaşama hakkına sahiptir. Kaz Dağları'nın üstü altından daha değerlidir. 195 bin ağacı kesip bu millete sadece taş taşımayı reva görenler, memleket para kazanıyormuş, madencilik istihdam yaratıyormuş! diyen zihniyeti bir kez daha kınıyorum. Hiç bir çıkar hiç bir menfaat doğa tahribatına gerekçe olamaz. Bu insanlığa yapılan en büyük haksızlıktır, en büyük zulümdür."

 

Mitolojik bir tarihe sahip olan Kaz Dağları, dünyanın en çok oksijen üreten 2. dağı olduğunu anımsatan Ulubey," Bu kadar hayatı bir önem ve değere sahip olan Kaz Dağları, maalesef rant uğruna talan edilmektedir. Ayrıca kamu değerleri hiç bir çıkar, rant uğruna heba edilmemelidir. Buradan yetkililere bir kez da seslenmek istiyorum. Kamu yararı doğa ve doğal yaşamı korumaktan geçer. Gelin çevremizi koruyalım, bu kıyımı derhal durduralım! Duyarlı olan herkesi Kaz Dağları ve bütün doğa katliamları için çok geç olmadan sorumluluk almaya davet ediyorum."dedi.

Yorum Yaz