Kur´an kursu öğreticilerinin `öğretmen´ statüsüne kavuşma talebi

Kur´an kursu öğreticilerinin `öğretmen´ statüsüne kavuşma talebi
Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) Adıyaman İl Başkanı Nedim Yetiş, Kur´an kursu öğreticil
Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) Adıyaman İl Başkanı Nedim Yetiş, Kur´an kursu öğreticilerine `öğretmen´ statüsünün verilmesini istedi.
Diyanet İşleri Başkanlığında görev yapan binlerce Kur´an kursu öğreticisinin her yıl 24 Kasım `Öğretmenler Günü´nü mahzun bir şekilde kutladığını dile getiren Nedim Yetiş, "Kur´an kursu öğreticileri yetkililerimizin gözünde bir türlü öğretmen olamamıştır. Aynı fakülteden mezun olan iki kişiden birine sırf Milli Eğitim Bakanlığında çalıştığı için öğretmen, Diyanet´te çalıştığı için diğerine öğretici unvanı verilmesi haksızlıktır, adaletsizliktir, komiktir ve Kur´an Kursu öğreticilerimize adeta üvey evlat muamelesi yapmaktır.
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkartılmış ama yaz kış demeden fedakarca görev yapan Kur´an Kursu Öğreticilerimiz üvey evlat bile kabul edilmeyerek adeta yok sayılmıştır.
Kur´an kurslarında eğitim veren hocalarımızın unvanlarının Kur´an Kursu Öğreticisi değil Kur´an Kursu Öğretmeni olması gerektiğini her defasında vurguladık.
Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan Kur´an kursu öğreticileri için 2013 yılında zamanın Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ´ın `Onlara öğretmen unvanı vereceğiz´ sözü hala ortada durmaktadır. Daha önce Devlet Bakanlığına bağlı olan Diyanet İşleri Başkanlığımız yapılan değişiklikle Cumhurbaşkanlığına bağlanmıştır.
Bu itibarla; Cumhurbaşkanımıza ve Diyanet İşleri Başkanımıza çağrıda bulunuyoruz; Kur´an kurslarında Kur´an öğretenler artık öğretici değil, öğretmen statüsüne kavuşturulmalı, bunun için ne gerekiyorsa yapılmalı ve yıllardır istismar edilen bu konu gündemden kalkmalıdır.
Bizler de Mil-Diyanet Sen olarak, sürekli istismar edilen bu konunun gündemden kalkması için ne gerekiyorsa yapacak ve konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.