Kuyumcular Güvenliği Bekliyor

Kuyumcular Güvenliği Bekliyor
Adıyaman'lı kuyumcular bir an önce güvenliği bekliyor
Dönemin Belediye Başkanı Şevket Gürsoy tarafından yıktırılan sonraki Belediye Başkanı Abdulkadir Kırmızı tarafından inşaatına başlanılan ve Eski Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan tarafından tamamlanan kuyumcular sitesi değerlendirilmeyi bekliyor.

Mülkiyetleri kuyumculara ait olan ancak hiçbir kuyumcu esnafının yanına bile yanaşmadığı site şu anda sadece depo olarak kullanılıyor. İçerisinde tek bir esnafın bile kalmadığı sadece bazı vatandaşların depo olarak kullandıkları bina oldukça da kullanışlı. Tütüncülerin uğrak yeri haline gelen kuyumcular sitesi tütüncüler sitesini andırırken, esnaflar yetkililerin burayla ilgili bir çalışma yapması konusunda fikirlerini dile getirdiler.

Kuyumcu esnaflarının asıl yerleri olan kuyumcular sitesinin yüzüne bile bakmaması Nalbant Pazarı esnafının üzüyor. Kuyumcuların siteye gelmesiyle birlikte pazarın canlanacağını belirten esnaflar, bu şekilde Pazar tarafının gelişmediğini şehir merkezinde de kargaşanın meydana geldiğini sözlerine eklediler. Daha öncede gündeme gelen sorunun güvenlik konusuyla ilgili olduğunu hatırlatan esnaflar, kuyumcuların siteye taşınmama nedenini "güvenlik" olarak açıkladılar. Duyarlı vatandaşlar, kuyumcular sitesi diye yaptırılan ancak kuyumcular sitesinden çok tütüncüler sitesini andırdığını belirterek "Ben yıllardır buralardayım, yetkililerin bu konuya el atmaları gerektiğine inanıyorum. Gerçekten çok rahatsız oluyoruz. Burası amacına uygun olarak kullanılmalıdır" dediler.

 BHA
Yorum Yaz