Milletvekili Fırat: CHP 1950’den bu yana halkımızın iktidara getirmediği bir zihniyet

Milletvekili Fırat: CHP 1950’den bu yana halkımızın iktidara getirmediği bir zihniyet

Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyon Üyesi ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Halil Fırat'tan, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'ye cevabı gecikmedi. Milletvekili Fırat, "18 yılda il genelinde 10 hastane yaptık ve yapımı devam eden sağlık tesislerini isim isim sayarak kendisinin eksikliğini giderelim." dedi.

 

"1950’den bu yana halkımızın iktidara getirmediği bir zihniyet"

 

Milletvekili Fırat, yaptığı açıklamada, "1950’den bu yana halkımızın iktidara getirmediği bir zihniyet, kıyıdan köşeden aldığı ortaklıkları döneminde bile Adıyaman’da taş üstüne taş koymamışken Sayın Tutdere’nin savunduğu muhalefet ne zamandan beri Adıyaman’da iş yapmaya başladı?Anlamış değilim."dedi.

 

"Adıyaman’ı karalayarak nereye varacağını halkımızla birlikte merak ediyoruz"

 

Tutdere'nin bununla da yetinmeyerek kentteki yatırımları kendi şahsi çalışmalarına sığdırmaya çalıştığını ve bunun da akla mantığa sığar bir yanının olmadığını vurguladı.

 

"Üstelik yapılan hizmetlerden işine gelenlere sahip çıkmak diğerlerini de karalamak ahlaki olmamakla birlikte ucuz muhalefet kurnazlığından öteye gitmemektedir" diyen Fırat, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

"Sadece son 18 yılda Adıyaman’da yapılan hizmetleri saymakla vaktinizi almadan Sayın Tutdere’nin ifadelerinde: "Adıyaman'ın AK Parti'den önce iki hastanesi vardı şu anda bir hastanesi var.." cümlelerini okuyunca Adıyaman’da yetişen birinin nasıl olurda tek bir odada 8 hastanın kaldığı keşmekeş hastanelerden şimdiki 400 Yataklı Eğitim Araştırma Hastanesini karşılaştırır, kaldı ki sadece son 18 yılda ilimiz genelinde 10 hastane yaptık ve yapımı devam eden ve yapılacak sağlık tesislerini isim isim sayarak kendisinin eksikliğini giderelim, çünkü Adıyaman sadece Merkez ilçeden ibaret değil.

 

Yapılan sağlık tesisleri merkez ve ilçelerde şöyle;

 

Merkez; 400 Yataklı Devlet Hastanesi, devlet hastanesi yeni bloğu, K.D.Ç Hastalıkları Hastanesi yeni bloğu, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (60 unit) eğitim tipi sağlık ocağı, Merkez 8 No'lu Sağlık Ocağı, Merkez 9 No'lu Sağlık Ocağı, Merkez 2 No'lu Sağlık Ocağı, Merkez 14 No'lu Sağlık Ocağı, Merkez Hasancık Aile Sağlığı Merkezi (ASM), Merkez Atakent ASM, Merkez Kuyulu ASM, Merkez Durukaynak lojmanlı ASM (2 hekimli), Merkez Kömür ASM (3-4 hekimli, lojmanlı) Merkez Yaylakonak ASM (1 hekimli, lojmanlı) Merkez Petrol 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Merkez Yazıbaşı Sağlık Evi, Merkez Şerefli Sağlık Evi, Merkez Kuştepe Sağlık Evi.

 

Besni; devlet hastanesi yeni bloğu, 75 Yataklı Devlet Hastanesi, Atmalı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Besni Merkez 1 No'lu ASM (5-6 hekimli), Sayören köyü ASM (1 hekimli, lojmanlı), Kutluca köyü ASM (2 hekimli, lojmanlı), Üçgöz köyü ASM (1 hekimli), Hacıhalil Köyü Sağlık Evi, Tekağaç Köyü Sağlık Evi, Yazıbeydilli Köyü Sağlık Evi, Oyratlı Köyü Sağlık Evi.

 

Çelikhan; Çelikhan Merkez ASM+TSM 112 ASHİ (5-6 hekimli) Gerger; Gerger 25 Yataklı Devlet Hastanesi, 14 daireli personel lojmanı, Güngörmüş köyü ASM (1 hekimli, lojmanlı) Güzelsu köyü ASM (2 hekimli, lojmanlı) Gölbaşı; 75 Yataklı Devlet Hastanesi, Gölbaşı 1 No'lu 9 ASM (hekimli lojmanlı), Gölbaşı 2 No'lu ASM (5-6 hekimli), Belören Beldesi ASM (2 hekimli, lojmanlı) Kahta; 150 Yataklı Devlet Hastanesi, devlet hastanesi yeni bloğu ve lojman yapımı, Göçeri Entegre İlçe Hastanesi, Göçeri Entegre İlçe Hastanesi (6 daireli personel lojmanı), Merkez Toplum Sağlığı Merkezi, Merkez 3 No'lu Sağlık Merkezi, Merkez 4 No'lu ASM (4-5 hekimli), Bozpınar Köyü ASM (1 hekimli lojmanlı), Gölgeli Köyü ASM(1 hekimli lojmanlı), Hacıyusuf Köyü ASM (1 hekimli lojmanlı), Eskitaş Köyü ASM (1 hekimli lojmanlı) Narince ASM (6 hekimli)+ 112 ASHİ, Akıncılar beldesi ASM(2-3 hekimli lojmanlı), Karadut köyü ASM (1 hekimli), Merkez Çobanlı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Bostanlı Köyü Sağlık Evi.

 

Samsat; Samsat Devlet Hastanesi (10 yataklı), devlet hastanesi personel lojmanı (6 daireli) Sincik; Sincik Devlet Hastanesi (20 yataklı) ve personel lojmanı, Dilektepe köyü ASM (1 hekimli lojmanlı),Çamdere Köyü Sağlık Evi. Tut; Tut Devlet Hastanesi, 6 daireli personel lojmanı, Yalankoz köyü ASM (1 hekimli), Kaşlıca Köyü Sağlık Evi.

 

-Yapımı devam eden sağlık tesisleri

 

Merkez; 300 Yataklı Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Merkez Fatih Mahallesi ASM (5-6 hekimli),Merkez Yenimahalle ASM (5-6 hekimli). Kahta; Merkez Fırat Mahallesi AS+-SHM+112 ASHİ (9 hekimli) Gölbaşı; Balkar Beldesi ASM (2 hekimli lojmanlı) Gerger ; Merkez Keleşan Mahallesi ASM+TSM+112+ASHİ+(6-7 hekimli, personel lojmanı)

 

-Yapımı planlanan sağlık tesisleri

 

Merkez; 150 Yataklı Devlet Hastanesi, İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası, Merkez 1 No'lu ASM+TSM+HSL (9 hekimli), Petrol Mahallesi TSM+OSGB+UMKE, Merkez Alitaşı ASM (7 hekimli),Çocuk izlem merkezi, Ovakuyucak Sağlık Evi. Besni; Kızılin Köyü Sağlık Evi Çelikhan; 35 Yataklı Devlet Hastanesi +20 daireli personel lojmanı Gerger; Çobanpınar Köyü Sağlık Evi Kahta; Ağız ve diş sağlığı merkezi (25 ünitelik),toplum ruh sağlığı merkezi, Hürriyet Mahallesi ASM (5-6 hekimli), Menderes Mahallesi ASM (5-6 hekimli). 1,1milyar TL sağlık yatırım harcaması yapılmıştır. Bir bütün olarak Adıyaman’ı ele alıp, sosyolojik olarak halkımızın eksikliğini hissettiği ne varsa yapmak için çalışıyoruz. Fakat sayın Tutdere’nin çevre illerin bile Sağlık yatırımlarını takdir ettiği Adıyaman’ı karalayarak nereye varacağını halkımızla birlikte merakla bekliyoruz."

 

Bizler Adıyaman milletvekilleriyiz, hizmetimizin asıl yararlanıcı olan Adıyamanlı hemşerilerimizin faydasına olacak her işe gözümüzü kırpmadan koşarız" şeklinde ifade eden Fırat, "Halkımızın menfaatine olan her yatırımın gelmesi için de canla başla çalışır çabalar ve o hizmeti Adıyaman’a kazandırırız Allah’ın izniyle. Bu arada da CHP Adıyaman Milletvekili Sayın Tutdere’ye hem yanlış bildiklerini gösterir hem de doğrusunu anlatmaya çalışırız."dedi.

 

"Bir yatırımı dolaylı yollardan öğrenerek kendine mal etmeye çalışmak olsa olsa emek hırsızlığıdır"

 

Adıyaman’da bu yatırımların  hayata geçmesine imkan sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Aydın’a, şu anda kadar görev yapan bütün milletvekili arkadaşlarımıza ve bu yolda durmaksızın emek harcayan teşkilatımıza şükranlarımı sunarım. Her zaman dediğim gibi Adıyaman için kim taş üstüne taş koyarsa Allah razı olsun.  Unutulmasın ki, Adıyaman’da yapılan ve yapılması planlanan bir yatırımı dolaylı yollardan öğrenerek kendine mal etmeye çalışmak olsa olsa emek hırsızlığıdır. Bunu da değerli hemşerilerimizin takdirine sunarım."dedi.

Yorum Yaz