Milletvekili Tutdere: Basın mensuplarının karşılaştıkları zorlukların farkındayız

Milletvekili Tutdere: Basın mensuplarının karşılaştıkları zorlukların farkındayız
Milletvekili Tutdere: Basın mensuplarının karşılaştıkları zorlukların farkındayız

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, il ve ilçe teşkilatıyla birlikte, İnternet Gazetecileri Cemiyeti (İGC) Başkanı Mehmet Cihan Akbilek ve yönetimine nezaket ziyaretinde bulundu.

 

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere'nin ziyaretine, CHP İl Başkanı Burak Binzet, CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Buluş ve parti yönetimi eşlik etti.

 

Adıyaman İnternet Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Cihan Akbilek ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan CHP heyeti, gündemle ilgili görüş alış verişinde bulundular.

 

“Özellikle yerel basının ve çalışanlarının çok ciddi sıkıntıları var”

 

Ziyaret sırasında konuşan Milletvekili Abdurrahman Tutdere , “İnternet Gazeteciler Cemiyeti ziyaret etmek istedik. Özellikle bu zor zamanda aslında basın üzerindeki baskıların çok yoğun olduğu bir ortamda bu mesleği yapan arkadaşlarımızın karşılaştıkları zorlukların farkındayız. Bu sorunların aşılması noktasında bizde ellimizden geldiğince takip etmeye çalışıyoruz. Meclise taşıdık özellikle yerel basının ve çalışanlarının çok ciddi sıkıntıları var. Ekonomik krizden en çok etkilenenlerin başında basın mensupları geliyor. Covid-19 tedbirleri konusunda sürecin, bu aşamaya gelmesinde basının çok büyük katkıları oldu. Herkes evinde izolasyondayken  sokakta alanlarda gazeteciler vardı. Yeterince iktidardan destek alamadınız. Biz bunu meclise taşıyıp soru önergesi de verdik yine de takipçisi olacağız. Başta basın mensubu arkadaşlarımızın sorunları olmak üzere ülkemizin  yaşadıkları sorunların çözüme  kavuşturulmasında ellimizden geleni yapacağız” dedi.

 

“Adıyaman en çok vaka görülen 10 il arasında”

 

Adıyaman’da korona virüs artışına dikkat çeken Tutdere, konuşmasının devamında ise, “Zor bir süreçten geçiyoruz. Covid-19 vakalarında çok büyük bir artış var. Dün Sağlık Bakanlığımız açıklama yaptı. Adıyaman en çok vaka görülen 10 il arasında, bu hepimizi gerçekten tedirgin ediyor. Buradan sizlerin de aracılığı ile bir çağrıda bulunalım. Özellikle salgınla olan mücadelede kurallara hep birlikte uyalım. Sevdiklerimizi koruyalım aşı konusunda da tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Çünkü bu derdin bir dermanı var, oda aşı. Değişik safsatalarla, farklı bilimsel temeli olmayan  gerekçeler ile aşı hakkında üretilen dedikoduları, halkımızın inanmaması gerekiyor. Sağlık Bakanlığımızın, doktorlarımızın, sağlık çalışanlarımızın bu konu ile ilgili açıklamalarına bütün halkımızın itibar etmesini ve aşılarının yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Bende bu ilin  milletvekili olarak aşılarımı yaptım ve aşı sürecini takip ediyorum. Tekrardan söylemek istiyorum basın Adıyaman ve ülkemiz için çok önemli bir güç basın üzerindeki baskılarında kaldırılması gerekiyor ve basınında özgür bir şekilde halkın yararına işini yapacak bir ortamında sağlanması lazım. Biz bunu açık yüreklilikle söylüyoruz, millet ittifakının iktidarında basını hür bir Türkiye ile beraber yaşayacağız” diye konuştu.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Adıyaman İnternet Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Mehmet Cihan Akbilek ise, “Gerçekleşen ziyaretten dolayı şahsım ve yönetimim adına teşekkür ederim. Ekim ayında çıkacak olan internet yasası ile ilgili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere’ye destek talebinde bulunduk. İnşallah bizlerden desteklerini esirgemeyecekler. Ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ederim ”dedi.

Yorum Yaz