Milletvekili Tutdere´den yasama rekoru

Milletvekili Tutdere´den yasama rekoru
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, TBMM Başkanlığı´na bin 150 adet yazılı soru önergesi, 62 ade
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, TBMM Başkanlığı´na bin 150 adet yazılı soru önergesi, 62 adet araştırma önergesi, 38 adet kanun teklifi sundu.
Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin resmi internet sitesinde yayımlanan verilere göre, Adıyaman´dan bugüne kadar seçilen milletvekilleri arasında yasama faaliyetlerinde en aktif görev yapan milletvekillerinden birisi oldu.
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, TBMM Başkanlığı´na bin 150 adet yazılı soru önergesi, 62 adet araştırma önergesi, 38 adet kanun teklifi ile yüzlerce kez TBMM Genel Kurulu´nda ve komisyonlarda konuşmalar yaparak Adıyaman tarihinde bir rekora imza attı.
Milletvekili Tutdere´nin Adıyaman´ın eğitimden sağlığa, turizmden tarıma, ekonomiden ulaşıma her konuda Adıyaman´ı ilgilendiren sorunları gündeme getirdi.
Tutdere, Bütçe´nin Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında Adıyaman´ın tüm sorunlarını ilgili bakanlara iletti
Milletvekili Tutdere, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi´nin Plan ve Bütçe Komisyonu´ndaki görüşmeleri sırasında Plan ve Bütçe Komisyonu´nda bir görevi olmamasına rağmen özellikle Adıyaman´ın sorunlarının takipçisi olmak ve sorunların çözümünü bizzat bakanlara iletmek için bakanlıkların tamamına yakınının bütçe görüşmelerine katılıp söz alarak Adıyaman´ın taleplerini iletti. Bütçeden Adıyaman´da devam eden ve yarım bırakılan kamu yatırımlarına ödenek aktarılmasını talep etti.