Milletvekili Tutdere, TBMM´de Adıyaman´ın 68´inci il oluş yıldönümünü kutladı

Milletvekili Tutdere, TBMM´de Adıyaman´ın 68´inci il oluş yıldönümünü kutladı
TBMM Başkanlık Divanı ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere TBMM Genel Kurulu´nda yaptığı konuşmasında, Adıyaman´ın il oluşun
TBMM Başkanlık Divanı ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere TBMM Genel Kurulu´nda yaptığı konuşmasında, Adıyaman´ın il oluşunun 68´inci yıl dönümü kutladı.
Milletvekili Tutdere TBMM Genel Kurulu´nda yaptığı konuşmasında, Adıyaman´ın Güneydoğu´nun ve Türkiye´nin parlayan bir güneşi olduğunun altını çizerek Adıyaman´ın büyümesi ve gelişmesi için üzerine ne düşüyorsa bugüne kadar yaptığını bundan sonra da yapmaya devam edeceğini ifade etti.
TBMM Genel Kurulu´nda yaptığı konuşmasında Adıyaman için bugüne kadar taş üstüne taş koyan herkese teşekkürlerini sunan Milletvekili Tutdere, "1 Aralık 1954 tarihinde Adıyaman´ımız, bu yüce Mecliste alınan kararla Malatya´dan ayrılarak il olmuştur. O kararı alan, o sürece katkı veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum, yaşamını yitirenlere de Allah´tan rahmet diliyorum. Milletin Meclisinden şunu açıkça ifade ediyorum: Adıyaman için bugüne kadar taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun, hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Adıyaman´ımız, Mezopotamya´nın bereketli topraklarında, hilalin tam göbeğinde, uzun süre birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, verimli ovaları, maden yüklü dağları, mert, onurlu insanlarıyla Güneydoğu´nun ve Türkiye´nin parlayan bir güneşidir.
Milletin Meclisinden selam olsun diyoruz. Fırat´ı selamlayan kanyonlarıyla, doğal güzellikleriyle Adıyaman´ımızın incisi Gerger´e selam olsun; balıyla, mert insanlarıyla, yiğitleriyle Sincik´e selam olsun; Nemrut Milli Parkı´na ev sahipliği yapan, Kommagene´nin tarihsel ve sanatsal bütün şaheserlerini bağrında barındıran Kahta´mıza selam olsun; sahabe şehri, narıyla, bademiyle ünlü Samsat´ımıza selam olsun; tütünüyle nam salmış, yüzen adalarıyla tarih incisi Çelikhan´ımıza selam olsun; yamaç paraşütleriyle, şifa olan kuru dutuyla bütün Türkiye´nin göz bebeği Tut´umuza selam olsun; Gölbaşı Milli Parkı´yla, doğal güzellikleriyle, kuru üzümüyle, hurmasıyla bütün Türkiye´nin göz bebeği ve Adıyaman´ımızın da parlayan yıldızı Gölbaşı´mıza selam olsun; fıstığın ve kuru üzümün başkenti, Türkiye´ye katma değer sağlayan çalışkan insanlarıyla, verimli ovalarıyla birçok insana yaşam kaynağı olan Besni´mize selam olsun; Perre Antik Kenti´ne, Abuzer Gaffari, Mahmut el-Ensari, Abdurrahman Erzincani, Ulu Baba, Aziz Dede gibi er ve evliyaları bağrına basan Adıyaman´ımıza selam olsun; kardeşliğin, barışın ve huzurun şehri olan Adıyaman´ımıza selam olsun diyoruz" ifadelerini kullandı.
Milletvekili Tutdere, Adıyaman´da yüzyıllardır farklı inanç ve kültürlerin bir arada yaşadığının altını çizerek, "Adıyaman´ımız farklı inanç ve kültürlerin bir arada, kardeşçe yaşadığı demokrasi beşiği bir kenttir. Adıyaman´da şu an Aleviler, Sünniler, Türkler, Kürtler, gayrimüslimler uzun süreden beri birlik beraberlik içerisinde, kardeşlik içerisinde yaşıyorlar. Hepimize şu görev düşüyor. Bu kardeşliği, bu birlikteliği sonsuza kadar yaşatmak. Biz bu kardeşliğimizin, bu birlikteliğimizin Adıyaman´ımızın gelişmesi için, büyümesi için üzerimize ne düşüyorsa bugüne kadar yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Adıyaman´ımız gerçekten insanıyla doğasıyla Türkiye´nin en büyük açık hava müzesine sahip.
Özellikle Kommagene Krallığı´nın Türkiye´deki merkezi olan Adıyaman´da UNESCO´nun, gerçekten, dünya insanlık mirasına kaydettiği Kommagene Krallığı´nın, tanrıların bulunduğu Nemrut Tümülüsü´yle Türkiye´de ve dünyada güneşin en iyi doğduğu, güneşin en güzel battığı şehirdir. Hepinizi bu şehre bekliyoruz. Adıyaman´ımızın lezzetlerinden tatmaya bekliyoruz. Adıyaman çiğ köftesi, yemekleri ve tatlılarıyla da nam salmış bir şehirdir; hepinizi orada misafir etmekten büyük bir onur duyarız, hepinizi orada ağırlamaktan büyük bir şeref duyarız. Meclisin kürsüsünden önce Hükümete çağrı yapıyoruz. Adıyaman´ımızın kamu yatırımlarını bir an evvel bitirin. Özel teşebbüse çağrı yapıyoruz. Gelin Adıyaman´ımıza, barış kentine yatırım yapın. Buradan bütün insanlığa, Türkiye Cumhuriyeti´nin 85 milyon bütün vatandaşına çağrı yapıyorum. Adıyaman´a gelin, görün, gezin ve Adıyaman´dan gerçekten çok mutlu bir şekilde ayrılacaksınız. Yurtiçi ve yurtdışındaki tüm hemşehrilerimin gününü kutluyorum" şeklinde konuştu.