MSK Başkanı Aydın; Savunma Sanayide ATAK üstüne ATAK yapanlara selam olsun

MSK Başkanı Aydın; Savunma Sanayide ATAK üstüne ATAK yapanlara selam olsun

Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın; yerli ve milli helikopterimiz ATAK’ı ilk kez yurtdışında ihraç etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

 

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın;  "Türkiye Savuma Sanayinde kendi kendine yeten bir ülke haline gelmiş. Tamamen dışa bağımlı bir haldeyken Savunma Sanayideki  bilgi ve birikimi ihraç edebilecek bir pozisyona gelmiştir. Gerçekten zor bir coğrafyada yaşıyoruz ve güçlü olmak zorundayız. Hiçbir yere bağımlı olmadan savunma sanayimizi güçlendirmek zorundayız. 

 

Türkiye gerçekten çok mesafe aldı. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı, cesur duruşuyla, bu konudaki iradesini ortaya koymasıyla birlikte müthiş bir sıçrama yapıldı. 
Çok şükür Savunma Sanayideki çalışmalarımızın meyvesini almaya başladık Ülkemiz ilk defa kendi ürettiği Yerli ve Milli Helikopteri “ATAK’ Filipinler yolcusu. Artık alan değil satan olduk. Bu gururu bize yaşatanlara, savunma sanayide ATAK üstüne ATAK yapanlara selam olsun ”dedi

Yorum Yaz