MSK Başkanı Aydın; Topraklarımızı Fidanlarla Buluşturuyoruz

MSK Başkanı Aydın; Topraklarımızı Fidanlarla Buluşturuyoruz

Meyvecilik alanında üretim desenini her geçen gün zenginleştiren Adıyaman’da çiftçilere 60 bin adet nar fidesi dağıtıldı.

 

Çiftçilerin gelirini artırmak ve kırsal alanda yaşam standardını yükseltmek amacıyla Adıyaman Valiliği, İl Özel İdaresinin desteği ile Adıyamanlı çiftçilere Meyvecilik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Projesi kapsamında 60 bin adet Nar fidanı dağıtıldı.

Samsat İlçesinde düzenlenen fidan dağıtım törenine Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ak Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Milletvekili İ.Halil Fırat, Vali Mahmut Çuhadar, Samsat Kaymakamı Aziz Oğuz Alemdaroğlu, Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas ve çiftçiler katıldı.

Fidan dağıtım törenin de konuşan Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın; Ekonomisinin büyük bir bölümü tarıma dayanan ilimizde Adıyaman Valiliği, İl Özel İdaresinin destekleri ile Samsat ilçesine çiftçilerimize 60 bin adet Nar fidanı dağıtıyoruz.

Önümüzdeki süreç, bütün dünya için gıdanın, üretimin, öne çıktığı bir dönem olacak.  Kuraklık ve küresel ısınma ile mücadelede tarımın çok önemli olduğu bir zamandayız, bu nedenle üretim diyoruz. Ekilebilir bütün topraklarımızı ekmemiz lazım.”

Son yıllarda Adıyaman'da meyvecilik alanında çok ciddi gelişmelerin yaşandığını belirten MSK Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın; “Çiftçilerimizin gelirinin artırılması amacıyla Adıyaman Valiliği, İl Özel İdaresi Destekli, Meyveciliği Geliştirme Projeleri Kapsamında ilimizde ve ilçelerimizde meyveciliği yaygınlaştırma çalışmalarımız devam etmektedir. Geçen yıl başlattığımız fidan dağıtımına bu yılda seri bir şekilde devam ediyoruz. Çiftçilerimizin değişik ürünlerden gelir elde etmesi temel hedefimizdir. Çiftçiye sadece fidanı vermekle iş bitmiyor, bunu katma değer yaratacak şekilde yatırımlarımızı ilimize kandıracağız. Meyveciliği Geliştirme Projesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, nar fidanlarının üreticilerimize hayırlı, bereketli ve bol mahsul olmasını temenni ediyorum” dedi.