Müzik Marketleri Korsandan Dertli

Müzik Marketleri Korsandan Dertli
Her geçen gün artan korsan CD satışlarının, müzik market işletmecilerine sıkıntı yaşattığını söyleyen müzik market işletmecisi Abdurrahman Kurt

Her geçen gün artan korsan CD satışlarının, müzik market işletmecilerine sıkıntı yaşattığını söyleyen müzik market işletmecisi Abdurrahman Kurt, korsan CD ve DVD satışlarının, orijinal CD alımlarının azalmasında büyük etken oluşturduğunu ifade etti.


"Müşterilerimize orijinal CD verdiğimizde fiyatının pahalılığından şikayet ediyorlar" diyen esnaf Abdurrahman Kurt, " İnsanlarımız artık korsan CD almaktan vazgeçmeli. İnsanlarımız korsanı tercih etmedikleri zaman üreticinin hakkını gasp etmemiş oluyorlar" dedi.


Müzik sektöründe çok ciddi bir kriz olduğunu dile getiren Kurt, "Müzik sektörü için aslında kriz 2005 yılından buyana devam ediyor. O günden buyana müzik piyasası bir daha toparlanamadı. Kriz son dönemde ise gittikçe derinleşiyor. Büyük firmalar peş peşe batıyor. Albüm satışları ise artık çok düşük. Vatandaşın da alım gücü olmadığı için 2 TL'ye mp3 alıyor. İnternet olayı bizi zaten bitirdi. 


Albüme gelmeden önce internete giriyor. Burada ne emekçi kazanıyor ne de tüketici. Bizim satışlarımızın yüksek olması gerekirken, şimdi çok düşük. Bunun sebebi internet ortamı ve bize geliş fiyatının yüksek olması. Müzik ve sinema sektörünü büyük maddi kayıplara uğratarak üretimin düşmesine neden olan internetten müzik ve film dosyası indirilmesine sıkı takip ve cezai yaptırım getiriliyor. Telif haklarının korunmasına ilişkin her türlü çalışmayı yapılmalı ve son dönemde de çalışmalara hız verilmelidir" dedi.

BHA

Yorum Yaz