Neden sessiz kalındı (Köşe Yazısı)

Neden sessiz kalındı (Köşe Yazısı)

"Başka bir yerde yaşayamam" sözünün tecelli olduğu şehir Adıyaman olsa gerek. Çünkü; mahalle yanarken saçını tarayanların olduğu yerdir ADIYAMAN

6 Şubat asrın felaketinde on binlerce canımızı yitirdik, şehrimizin yüzde yetmişi yıkıldı, deprem sonrası bugüne kadar neredeyse imar konusunda aksiyon alınmadı, Belediye çalışmalarda yeteri kadar yol alamadı. Valilik ve Çevre Şehircilik 6 aydır enkazlarla baş edemedi. Şehir halen harabe, halen enkaz, halen sahipsiz. 

Peki bu yaşanılan sorunları gündeme getirecek olan gazeteciler ne yapıyor?

Hep beraber bir bakalım.

Geçen günler de Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç başkanlığında Adıyaman basın camiası ile şehrin depremden bugüne ve sonra ki süreç ile ilgili istişare toplantısında soru cevap buluşması gerçekleşti.

Peki ne mi oldu?

Şehrin tüm sorunları bitti ve gazeteciler arasında karakter, omurga ve etik hakaretleri ile final yapıldı. Gazeteciler arasında ki hakaret konusu tabi ki önemli ama salonda ki umursamazlık aslında Adıyaman'ın umursamazlığı gibiydi. 

Basın mensuplarını zan altında bırakıp hakaret anlamı taşıyan sözleri kullanan yine bir basın mensubu. Bu hakaretleri yutan, sessiz kalan yine basın mensupları.

Diyelim ki Basın mensupları Cemiyet başkanları varken saygı sınırlarını aşmayıp sessiz kalmışlar. Cemiyet başkanlarının hakaretlere sessiz kalması ve kabul edilmeyecek bir sessizlikle dinlemesi ayrı bir konu. Hadi cemiyet başkanları da misafirliğin verdiği adap kuralları çerçevesinde yapılan hakaretleri sineye çekmiş sayalım, PEKİ YA EV SAHİBİ? 

Düşünün ki bir misafirliğe gittiniz ve misafir olduğunuz hane de bir başka misafir kalkıp size hakaret ediyor ve ev sahibi ya da sahipleri bu hakarete sessiz kalıyor. 

- Sessizliğe neden olan, yapılan hakaretlerin gerçekten hak edilmesinden dolayı mı?

- Ev sahibin de hakaret eden ile aynı fikirde olması mı?

- Hakaret edene karşı ev sahibinin aynı fikirde olmamasına rağmen sessizliğinin başka bir nedenin olması mı?

Bu ve buna benzer birçok soru alt alta yazıla bilir ama merak ettiğim cemiyet başkanları üyelerine hakaret edildiğinde neden sessiz kaldı?

Hakaret edene karşı sessiz kalsa da ev sahibine karşı nasıl bir tavır aldI?

Ev sahibi aynı sektörden de olmasa da misafirlerine hakaret edilmesine neden göz yumdu ve müdahale etmedi? İstişare anında sessiz kaldıysa da, sonrasın da hakaret edene karşı bir tavır aldı mı? veya bu konu ile ilgili hakaret edilen basın mensuplarına gerektiği gibi ev sahipliği yapamadığı için özür beyan etti mi?

Ev sahipliği ve misafirlik adabının hiçe sayıldığı belediye ve basın mensupları istişare toplantısından sonra ADIYAMAN SİZCE GERÇEKTEN TOPARLANA BİLİR Mİ?

Cevabı tabi ki siz okuyucularımızın takdirindedir.