Öğrencilerden Örnek Davranış

Öğrencilerden Örnek Davranış
İller Bankası Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören 3 öğrenci yol kenarında buldukları

İller Bankası Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören 3 öğrenci yol kenarında buldukları altın bileziği sahibinin bulunması için okul idaresine teslim etti.


Edinilen bilgiye göre, İller Bankası Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Furkan Ağar, Samed Dinç ve Abuzer Aydoğan, evden okula beraber geldikleri esnada okulun yakınlarında yol kenarında bir altın bilezik buldu. Öğrenciler, oldukça ağır olan ve maddi değeri yüksek olduğu öğrenilen altın bileziği ceplerine koyarak civardaki market ve iş yeri sahiplerine değerli bir eşya kaybını duyup duymadıklarını sordu. 


Sordukları yerlerden olumsuz cevap alan 3 öğrenci daha sonra okula gelerek altın bileziği sahibinin bulunması için Okul Müdürü Gaffari İzci'ye teslim ettiler.


Öğrencilerinin bu anlamlı davranışından oldukça gurur duyduğunu belirten İller Bankası Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Gaffari İzci, "İşte İmam Hatipli olmak budur. İşte asrın nesri buna denir. Miras kavgası yüzünden anne ve babasını öldüren bir gençlik, Haram diye Allah korkusu ve ahirette hesap hassasiyetiyle altını satmaya gitmeyen altın sahibinin bulunması için altını okul idaresine teslim eden bir gençlik dedi.

BHA

Yorum Yaz