Ömer Işık'ın Avukatı Gürgen: Ismarlama yalan haberler

Ömer Işık'ın Avukatı Gürgen: Ismarlama yalan haberler

Eski Danışman Ömer Faruk Işık'ın avukatı Aslı Gürgen iddialarla ilgili açıklamada bulundu.

 

Av. Gürgen, "Müvekkilim Ömer Faruk Işık hakkında sosyal medya mecralarında yayınlanan gerçeğe aykırı bilgiler, maksatlı yorumlardan ibaret olup gazetecilik ve habercilik kisvesi altında müvekkilimi karalama ve yıpratma amacı gütmektedir.

 

Yayınlanan içerikler gerçeğe aykırı olmakla birlikte uzun zamandır müvekkilim Ömer Faruk Işık aleyhine yürütülen iftira içerikli karalama kampanyasına bilerek ve isteyerek alet olan basın yayın kuruluşları olduğu gibi bir kısım çevreler tarafından da olaylar saptırılarak ve yorum katılarak gerçeğe aykırı paylaşımlar yapılmaktadır."dedi.  

 

"Olay tüm detayları ile yargıya intikal ettirilmiştir"

 

"Paylaşım içeriklerinden de anlaşıldığı gibi müvekkilim bir kısım dedikodular üzerine üretilen senaryoların bir parçası gibi gösterilmeye çalışılmaktadır"diyen Av. Gürgen, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

"Öncelikle müvekkilimin milletvekili danışmanlığı görevi 15 Aralık 2020 tarihinde sona ermiştir. Bu tarihten sonra vuku bulan şantaj, karalama, iftira ve tehditlerle başlatılan karalama kampanyası devam ederken olaylar bizzat müvekkilim tarafından tüm detayları ile birlikte yargıya taşınmış ve şüpheliler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı ve tutuklama kararları verilmiş ve hala tutuklu olan sanıklar hakkında kamu davası açılmıştır.

 

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na da gerekli müracaatlar yapılmış ve savcılık tarafından bir kısım şüpheliler hakkında soruşturma başlatılmıştır. Sosyal medyada içeriği çarpıtılarak ve izinsiz yayınlanan bir kısım görüntüler ve belgeler hali hazırda gerçek şüpheliler aleyhine açılan dava dosyası içeriğinde yer almaktadır. Bir kısım çevrelerin soruşturma ve kovuşturmanın salahiyetine zarar vermeye yönelik ve gerçeğe aykırı içerik paylaşma eylemi karşısında işbu basın açıklamasını yaparak konunun yargıya intikal ettiği, tüm yasal başvuruların bizzat müvekkilim tarafından yapıldığı, yapılmaya devam edileceği, kovuşturma sonucunda maddi gerçeklerin tüm detayları ile gün yüzüne çıkacağı hususlarında kamuoyunu bilgilendirmek zorunluluğu hasıl olmuştur."

Yorum Yaz