Otopark Sorunu Vatandaşı Çileden Çıkarıyor

Otopark Sorunu Vatandaşı Çileden Çıkarıyor
Adıyaman da otoparkların yeterli olmaması nedeniyle, cadde ve ara sokaklarda, sürücüler ve yayalar zor anlar yaşıyor.

Adıyaman da otoparkların yeterli olmaması nedeniyle, cadde ve ara sokaklarda, sürücüler ve yayalar zor anlar yaşıyor.

 

Adıyaman’da Cadde ve sokaklarda araçların sağlı sollu ve kaldırım üzerine park edilmesi nedeniyle hem trafik akışı güçlükle sağlanıyor, hem de görüntü kirliliği yaşanıyor.

 

Park yeri bulamayan sürücüler, araçlarını kaldırım üzerine ve yol kenarlarına  park etmek zorunda kalıyor. Özellikle trafik akışının çift yönlü olduğu Cumhuriyet, Yunus Emre ve Erdem caddelerinde yolun iki tarafına da park yapılması ve Gölebatmaz Caddesinde kaldırım üzerine park etmesi nedeniyle trafik sürekli tıkanıyor.

 

-"ENGELLİ RAMPALARI ÖNÜNE ARAÇ PARK EDİLİYOR"

 

Tüm ara sokaklarda da araçların park edildiğini dile getiren Mehmet Taş, sözlerine şöyle devam etti.

 

“Şikayetlerimiz göz önünde, bakarsanız görürsünüz zaten, buralarda tüm ara sokaklarda araçlar park ediyor, oto parklar mı yetersiz yoksa başka bir şeyden mi bilmiyorum ama  müdahale gerekiyor kaldırımlarda yürüyemiyoruz. Burası çıkmaz sokak burada bile her tarafta araçlar var. Dükkanların karşısında esnaflarında önlerini görüyorsunuz nereye gitseniz aynı problem. Engelli rampalarının önüne zaten araç park ediliyor.  Bir engelli adayı olarak söylüyorum; yürüyemiyoruz, ne bisikletle geçebiliyoruz ne yaya olarak geçebiliyoruz. Çoğu yerde 15, 20 metre fazla yürüyüp dönmek zorunda kalıyoruz. Bu şekilde sağlıklı bir ulaşım olacağını zannetmiyorum."

Yorum Yaz