Rektör Gönüllü'den Anlamlı Ziyaret

Rektör Gönüllü'den Anlamlı Ziyaret
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Garnizon Komutanı Yarbay İbrahim KOYVER ve Hat Sanatçısı Üniversitemiz Öğretim

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Garnizon Komutanı Yarbay İbrahim KOYVER ve Hat Sanatçısı Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebubekir İNAN ile birlikte Hatay'ın Dörtyol ilçesinde şehit olan Jandarma Yüzbaşı Rıza FIRAT'ın ailesini ziyaret etti.


Şehidimizin baba evinde gerçekleşen ziyarette Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. GÖNÜLLÜ, Jandarma Yüzbaşı Rıza FIRAT'ın babasına her zaman yanında olduklarını ifade ederek Bakara Suresi'nde geçen "Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyin. Bilakis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız" ayetine vurgu yaptı.


Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. GÖNÜLLÜ Şehit Jandarma Yüzbaşı Rıza FIRAT'ın ailesine yapılan ziyarette Hattat Beytinaz KÜKREK'in yazdığı, Ebruzen Tülay TOĞAL'ın ebrusu ile süslenmiş "Fatıma biza'tun mini" yani "Fatıma benden bir parçadır" Hadis-i Şerif'inin yazılı olduğu hat eserini şehit ailesine hediye etti.


Eser, Nisan ayında hem Kutlu Doğum Haftası hem de Üniversitemizin 10. Yıl Açılış Etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Adıyaman Evi'nde açılan Aşk-ı Nebi Sergisinde sergilenmiş, serginin ardından da sanatçıları tarafından şehit ailesine hediye edilmesi istenmişti.


Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Garnizon Komutanı Yarbay İbrahim KOYVER ve Hat Sanatçısı Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebubekir İNAN ziyaretlerinin ardından Şehit Jandarma Yüzbaşı Rıza FIRAT'ın evinden ayrıldı.

Yorum Yaz