Rotary’den Ankara Üniversitesi yeni doğan'a kuvöz bağışı

Rotary’den Ankara Üniversitesi yeni doğan'a kuvöz bağışı
Ankara Koru Rotary Kulübü, “Küresel Bağış Projesi” kapsamında Ankara Üniversitesi Çocuk Hastanesi’ne kuvöz bağışı protokol imza ve teslim töreni gerçekleştirildi.

ANKARA (İGFA) – Ankara Üniverstiesi Tıp Fakültesi’nde Çocuk Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi’nin kullanımına sunulmak üzere iki adet kuvöz, Güney Kore Rotary Kulübü Sungsanpo desteği ve Rotary Vakfı’nın katkılarıyla temin edildi. Söz konusu hibeye yönelik Ankara Koru Rotary Kulübü, hastanede protokol imza ve teslim töreni gerçekleştirdi.

 

Rotary’nin temel hedefinin topluma hizmet olduğunu belirten Ankara Koru Rotary Kulübü Dönem Başkanı A. Almila Kafalı, kuvöz teslim töreninde yaptığı konuşmada, gerçekleştirdikleri tüm projelerin insanlığa ve topluma yarar sağladığına dikkati çekti.

 

U.R Rotary 2430. Bölge kulüpleri, Uluslararası Rotary ve Rotary Vakfı ile birlikte, toplumlarda ve dünyanın her yerinde kalıcı iyileştirmeler yapmak için çalıştığını ifade eden Kafalı, “Bu düşünceden hareketle topluma sunduğu hizmetler kapsamında Ankara Koru Rotary Kulübü olarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Yeni Doğan Ünitesinin kullanımına sunulmak üzere 2 adet kuvözün Güney Kore Rotary kulübü Sungsanpo desteği ve Rotary Vakfının katkılarıyla temin ederek hastaneye hibe ettik. Çocuklarımızın sağlıklı bir gelecek için ihtiyaç duyduğu tıbbi donanımları hastanemize bağışlayarak umuyorum ki binlerce yeni doğan bebek yaşama daha sıkı tutunarak sağlığına kavuşacaktır. Bu projenin gerçekleştirilmesinde bizlere destek olan geçmiş dönem Guvernörümüz Hakan Karaalioğlu’na, Güney Kore 3662. Bölge Küresel Bağış Komite Başkanı Yang Moon Bang ile sağlamış olduğu güzel dostluklar sayesinde projeye destek veren Uluslararası Rotary ve Rotary Vakfımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kafalı, kuvözlerin hastaneye hayırlı olması dileğiyle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Neonatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Saadet Arsan ile birlikte teslim belgelerini imzaladı.

 

Törene katılan Kore Büyükelçisi Ekselansları Won Ik Lee’ye, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zehra Aycan, Ana Bilim Dalı Başkanları ve Başhekim Prof.Dr.Akın Kaya, Rotary Bölge 2430 Geçmiş Dönem Guvernörü Hakan Karaalioğlu, Rotary 2430. Bölge Gelecek Dönem Guvernörü Emre Öztürk ve Guvernör yardımcısı Serhat İpek’e çok teşekkür plaketlerini takdim etti.