Şehit Aileleri ve Gaziler Emniyetin İftar Yemeğinde Buluştu

Şehit Aileleri ve Gaziler Emniyetin İftar Yemeğinde Buluştu

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 177. yıl dönümü dolayısıyla Şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi.

 

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Polis evinde düzenlenen iftar programında din görevlisi tarafından okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti sonrası okunan ezanla birlikte oruçlar açıldı.

İftar programına; Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Sayın Dr. Süleyman Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mehmet Turgut, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, , AK parti il Başkanı Mehmet Dağtekin, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Adıyaman İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Mehmet Cihan Akbilek, Şehit yakınları ve Gaziler katıldı.

 

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar yaptığı konuşmada;  Şehitlik mertebesine yükselen ve gazilik onuruna erişen vatanımızın asil evlatları olan sizlere minnet ve şükran borçluyuz. Milletimiz, şehitlerimizin ve gazilerinin hatırasını canlı tutmakta, onları daima hayırla yâd etmekte; şehitlerine, gazilerine ve onların ailelerine daima özel bir değer vermektedir. Devlet olarak bizim de, 7/24 sizin yanınızda olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Şehitlerimizin emaneti olan yakınları ve Kahraman Gazilerimiz bizim baş tacımızdır. Şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimize Allah’tan rahmet, yaşayanlara da sağlıklı bir ömür diliyorum.

 

 

Adıyaman İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ise ; 100 yıl önce Kurtuluş Savaşında, Çanakkale Savaşında bu toprakları nasıl koruduysak, bugün de hem teröre karşı hem de hain darbe girişimlerine karşı yine vatanımızı, milletimizi korumaya devam edeceğiz. Bizler Yüce Allah’ın da bildirdiği üzere Şehitliğin bir son değil başlangıç olduğuna, Sevgili Peygamberimize komşu olma sevdası ile yüce bir makam olduğuna inanıyoruz. Ölümü böylesine güzel karşılayıp, razı olan bir milleti hiç kimse yenemez. Allahu Teâla bu vatan üzerinde kurduğumuz devleti ilelebet korumak ve kollamak sorumluluğunu bizlerin omuzuna yüklemiş. Bu görevi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da layıkıyla yerine getirmeye devam edeceğiz. Şehit ve gazilerimizin göstermiş oldukları fedakârlık ve cesaret sayesinde bu topraklar bizlere vatan oldu. Onların hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Bizlerde devlet olarak, milletini canından aziz bilen şehitlerimizin kıymetli aileleri, gazilerimiz ve değerli ailelerinin her daim yanlarında olmaya çalışıyoruz.

 

İftar sonrası Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve Adıyaman İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder Şehit yakınları ve Gazilerle sohbet etti