Sendikalar Maalesef Sınıfta Kaldı

Sendikalar Maalesef Sınıfta Kaldı
Adıyaman'daki 13 Sendika Kusura Bakmayın Hatay Kadar Olamadık

Adıyaman'da 13 Sivil toplum örgütü tarafından ortaklaşa düzenlenen Afrin'deki Zeytin dalı harekatına destek ve Mehmetçiklerimize moral mitingi maalesef Adıyaman'a yakışan şekilde gerçekleşmedi.

 

EDİTÖRÜN YORUMU;

 

Adıyaman Demokrasi parkı önünde toplanan sendikalar zannımızca tam organize olamadan böyle bir Mitinge kalkıştılar. Desteğin azı çoğu olmaz ama Devletimize, Askerimize daha fazla kalabalıkla destek olduğumuzu hissettirip meydanda yüz yada iki yüz kişi ile değil bin yada iki bin den fazla kişi ile haykırabilirdik Tüm Türkiye'ye işte Adıyaman dedirtebilirdik ama olmadı işte.

 

Biliyoruz eleştiri yada tebrikte geciktik hatta az kişi ile dahi olsa yiğitlerimiz için toplandılar dedik. ve içimizden geçenleri yuttuk ama bugün Hatay'da toplanan binlerce insan bizleri eleştiri konusunda kamçıladı. ''Bir Hatay kadar olamadık'' dedik kendi kendimize.


13 Sendikanın on binlerce üyesi olmasına rağmen ağırlıkta yönetici kadrosunun meydanda olması diğer üyeleri toplayamaması ise düşündürücü noktalardan biri ve şu soruyu aklımıza getirdi kendi üyesini toplayamayan bir Sendika halkı nasıl toplayacak dedik.

 

SENDİKA TEMSİLCİLERİMİZE SORUYORUZ ?

 

1- Destek Mitingi kararını ne zaman aldınız ve karardan kaç gün sonra Mitingi gerçekleştirdiniz?

 

2- Halkı bilgilendirme ve teşvik etme adına neden Görsel ve yazılı yayım organları ile ortak hareket etme gereği duymadınız?

 

3- Bu Destek Mitingini halk ile değil sadece sendikalar ve üyeleri olarak gerçekleştirdiyseniz üyelerinizin %80'ini neden meydan'da toplayamadınız ?

 

4- Düşmana Korku Askerimize Manevi destek olacak bu gövde gösterisine vatandaşın yoğun katılımı için neden Cuma namazı çıkışı veya hafta sonu tercih edilmedi.

 

Haberimizde paylaştığımız resimlerden biri Adıyaman'da diğeri ise Hatay'da çekilmiş resimler neden ''Adıyaman halkı bir Hatay halkı kadar olamadı'' bu sorunun akıllara gelmesinin sebebi sizlersiniz.


Soruyu Sorduk madem Bunun cevabını da biz verelim; Adıyaman halkına böyle bir mitingin veya Basın açıklamasının yapılacağı duyurulmadı. Duyuru yapıldı ise bili yeteri kadar özen gösterilmedi. kimse bizlere kızıp yada alınmasın Adıyaman halkı Devletimiz, Askerimiz için toplanılacağını duysa idi işi,gücü hatta hastasını bırakıp meydana koşa,koşa gelirdi, burada bir eksiklik varsa bu halkın değil Sendikaların suçudur bir daha böyle vasat bir organizasyonların yaşanmaması adına eleştiriyi kendimize borç biliyoruz.

 

Yinede meydan'da toplanıp Devletine Mehmetçiğine desteğini gösteren Sendika Temsilcilerine ve üyelerine teşekkür ederiz

Yorum Yaz